Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

28-09-2021 09:22

Παρέμβαση του βουλευτή κ. Κωστή Ευσταθίου στις εργασίες της Συνόδου 2021 της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης

Άρχισαν χθες οι εργασίες του Τέταρτου Μέρους της Συνόδου 2021 της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ).

O βουλευτής κ. Κωστής Ευσταθίου μίλησε, στην Ολομέλεια της Συνέλευσης, για τις κατευθυντήριες γραμμές που διέπουν το πεδίο εφαρμογής της ασυλίας των βουλευτών, μελών της ΚΣΣΕ.

Ο κ. Ευσταθίου ανέφερε ότι η υιοθέτηση νέων κατευθυντήριων γραμμών για την εφαρμογή της ασυλίας των μελών της ΚΣΣΕ αποτελεί σημαντικό βήμα προς τη βελτίωση των ισχυόντων κανόνων για την ασυλία, όπως ορίζονται από τον Κανονισμό και σχετικές πρόσθετες Συμφωνίες του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Ο Κύπριος βουλευτής σημείωσε ότι πρέπει να δίδεται ιδιαίτερη προσοχή σε υποκείμενους φραγμούς, οι οποίοι υπονομεύουν βασικές ελευθερίες των βουλευτών και ότι το δικαίωμα ελευθερίας της έκφρασης δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να υπόκειται σε οποιοδήποτε έλεγχο ή παρεμβάσεις. Ο κ. Ευσταθίου υπογράμμισε, τέλος, ότι ο εκσυγχρονισμός των αρχών που αφορούν στην ασυλία των μελών της ΚΣΣΕ θα συμβάλει στην καλύτερη αντιμετώπιση των κινδύνων που σχετίζονται με την όποια μονομερή ή αυθαίρετη ερμηνεία της ασυλίας και ταυτόχρονα στη θέσπιση ισχυρότερων παραμέτρων κατά της οποιασδήποτε κατάχρησης ή εκμετάλλευσης. 

(ΜΓ/ΣΧ)