Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

10-11-2021 13:11

Ανακοίνωση του Κυπριακού Οργανισμού Αγροτικών Πληρωμών αναφορικά με την πιλοτική εφαρμογή DIONE

Η εφαρμογή DIONE για φωτογραφίες με γεωσήμανση αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του έργου DIONE, χρηματοδοτούμενο από το πρόγραμμα Ορίζοντας 2020 της Ευρωπαϊκής Ένωσης με στόχο να επιτρέψει στους αιτητές να παρέχουν αποδεικτικά στοιχεία (φωτογραφίες) σχετικά με τα  αγροτεμάχιά τους με υψηλό βαθμό ακρίβειας και αξιοπιστίας.

Η εφαρμογή DIONE αναμένεται να έχει σημαντικά οφέλη για τους αιτητές συμβάλλοντας  στην απλοποίηση της διαδικασίας των επιτόπιων ελέγχων και στη μείωση σχετικών χρονοβόρων διοικητικών διαδικασιών. Παράλληλα, θα επιτρέπει την άμεση επικοινωνία των αιτητών με τον Οργανισμό Αγροτικών Πληρωμών, δίνοντας στους πρώτους τη δυνατότητα συλλογής και  υποβολής φωτογραφιών σε συγκεκριμένα σημεία επί του αγροτεμαχίου κατόπιν λήψης σχετικού αιτήματος από τον ΚΟΑΠ. Οι αιτητές θα μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή ελεύθερα, στέλνοντας φωτογραφίες στον Οργανισμό Αγροτικών Πληρωμών χωρίς την πρότερη λήψη αιτήματος. Τα πιο πάνω αναμένεται να συμβάλλουν στην ταχύτερη επεξεργασία των αιτήσεων και, εν συνεχεία, στην ταχύτερη καταβολή των ενισχύσεων. Για εγκατάσταση της εφαρμογής στο κινητό σας, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν στο Google Play το DIONE app.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την κα Μαρίνα Πετρίδου στο τηλέφωνο 22 557788.

(ΜΓ/ΕΧΡ)