Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

07-12-2021 13:17

Χαιρετισμός του Υπουργού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Πρόδρομου Προδρόμου στη συνέντευξη Τύπου για τον διαγωνισμό “IN-U: INSPIRE UNIQUENESS”

Θα ήθελα κατ’ αρχάς να ευχαριστήσω τον Επικεφαλής Επιστήμονα για την πρωτοβουλία του αυτή να διοργανώσουμε και να υλοποιήσουμε διαγωνισμό μεταξύ των μαθητών/τριών της Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης.

Το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, στο πλαίσιο της προτεραιότητάς του για καλλιέργεια δεξιοτήτων στους μαθητές και μαθήτριες, οι οποίες να προάγουν την κριτική σκέψη, τη σύνθεση, την ανάλυση και άλλες εγκάρσιες δεξιότητες, προωθεί την έρευνα και την καινοτομία στα σχολεία. Δίνουμε διεξόδους και ευκαιρίες στους μαθητές/μαθήτριες για ενασχόληση με καινοτόμες δράσεις που τους καλλιεργούν δεξιότητες πέρα από τη γνώση και τα στεγανά του Αναλυτικού Προγράμματος.

Το ΥΠΠΑΝ έχει αγκαλιάσει το έργο του Επικεφαλής Επιστήμονα και έχει ήδη υπογραφεί Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ Υπουργείου και Επικεφαλής Επιστήμονα, το οποίο στοχεύει:

α) στον εκσυγχρονισμό του εκπαιδευτικού συστήματος,

β) στην καλλιέργεια δεξιοτήτων και ικανοτήτων έρευνας και καινοτομίας στους μαθητές και μαθήτριές μας, από μικρή ηλικία,

γ) στην ανάπτυξη της καινοτόμου επιχειρηματικότητας από τη νέα γενιά και

δ) στην ενίσχυση των επιδόσεων της Κύπρου

Ο διαγωνισμός “IN-U: ΙNSPIRE UNIQUENESS” τον οποίο σήμερα ανακοινώνουμε, δίνει την ευκαιρία σε μαθητές και μαθήτριες των Τεχνικών Σχολών:

α) να ενισχύσουν τις ψηφιακές και επιχειρηματικές τους δεξιότητες,

β) να εμπλακούν σε δραστηριότητες έρευνας και καινοτομίας, συνεργαζόμενοι με τους εκπαιδευτικούς τους

και

γ) να συνδέσουν το έργο τους με τη βιομηχανία.

Είμαι σίγουρος ότι η πρωτοβουλία αυτή θα αγκαλιαστεί από μαθητές, μαθήτριες και εκπαιδευτικούς, όπως σίγουρος είμαι για την εντατικοποίηση και ενδυνάμωση της συνεργασίας μας με τον Επικεφαλής Επιστήμονα.

ΙΠ