Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

01-02-2022 15:52

Δελτίο Τύπου της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Γεωργίας και Φυσικών Πόρων

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Γεωργίας και Φυσικών Πόρων συνήλθε σήμερα, Τρίτη, 1η Φεβρουαρίου 2022, και συζήτησε τα πιο κάτω θέματα:

1. Τα προβλήματα που παρουσιάζουν στη λειτουργία τους τα αρδευτικά τμήματα και η ανάγκη εφαρμογής ενός ολοκληρωμένου σχεδίου πολιτικής για την αντιμετώπισή τους.

(Αυτεπάγγελτη εξέταση έπειτα από εισήγηση των κ. Γιαννάκη Γαβριήλ, Ανδρέα Πασιουρτίδη, Βαλεντίνου Φακοντή και Ηλία Μυριάνθους)

(5.10.2021)

(Αρ. Φακ.: 23.04.038.746-2021)

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Γεωργίας και Φυσικών Πόρων άρχισε, στην παρουσία εκπροσώπων των αρμόδιων κρατικών υπηρεσιών και των εμπλεκόμενων φορέων, τη συζήτηση του πιο πάνω θέματος, η οποία επικεντρώθηκε στα διαχρονικά προβλήματα που εντοπίζονται στη λειτουργία των αρδευτικών τμημάτων και στην ανάγκη να εκπονηθεί αμέσως ένα ολοκληρωμένο σχέδιο πολιτικής προς αντιμετώπισή τους.  Λαμβάνοντας υπόψη όλα όσα τέθηκαν ενώπιόν της, η Επιτροπή αποφάσισε όπως συνεχίσει τη συζήτηση του υπό αναφορά θέματος σε δύο μήνες, ώστε να δοθεί ο αναγκαίος χρόνος στις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες να συντονίσουν τις ενέργειές τους προς εξεύρεση ενός αποτελεσματικού μηχανισμού επίλυσης του διαχρονικού αυτού προβλήματος. 

2.  Ο περί Αλιείας (Τροποποιητικός) (Αρ. 2) Νόμος του 2021.

(Αρ. Φακ.: 23.01.062.200-2021)

Η Επιτροπή άρχισετην κατ’ άρθρον συζήτηση του πιο πάνω νομοσχεδίου, σκοπός του οποίου είναι η τροποποίηση του περί Αλιείας Νόμου, ώστε να εφαρμοστεί το Άρθρο 6 του Πρωτοκόλλου της Συμφωνίας για την Αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου της Μεγάλης Βρετανίας και της Βόρειας Ιρλανδίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωπαϊκή Κοινότητα Ατομικής Ενέργειας σχετικά με τις Κυρίαρχες Περιοχές Βάσεων, στην παρουσία εκπροσώπων του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος και της Νομικής Υπηρεσίας της Δημοκρατίας. Αφού ολοκλήρωσε την κατ’ άρθρον συζήτηση, η Επιτροπή επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί επί των προνοιών του νομοσχεδίου στην επόμενη συνεδρία της.

3. Ο περί Αλιείας (Τροποποιητικός) Νόμος του 2022.

(Αρ. Φακ.: 23.01.063.003-2022)

Η Επιτροπή άρχισετη συζήτηση του πιο πάνω νομοσχεδίου, σκοπός του οποίου είναι η ρύθμιση της δυνατότητας εκπόνησης σχεδίων διαχείρισης των θαλάσσιων προστατευόμενων περιοχών της Δημοκρατίας, στην παρουσία εκπροσώπων των αρμόδιων κρατικών υπηρεσιών και των εμπλεκόμενων φορέων και αποφάσισε όπως προχωρήσει σε κατ’ άρθρον συζήτηση των προνοιών του στην επόμενη συνεδρία της.

(ΕΚ/ΣΧ)