Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

01-02-2022 16:46

Διοργάνωση ημερίδας με θέμα «Μαζί για ένα Καλύτερο Διαδίκτυο», στο πλαίσιο της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2022

Στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 8 Φεβρουαρίου 2022, από τις 11 π.μ. μέχρι τη 1 μ.μ., Ημερίδα με θέμα: «Μαζί για Ένα Καλύτερο Διαδίκτυο». Την Ημερίδα, η οποία θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά, διοργανώνει το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, σε συνεργασία με τη Cyta και με την υποστήριξη των εταίρων του Ευρωπαϊκού Έργου «Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου -  CΥberSafety», καθώς και της Εθνικής Στρατηγικής για ένα Καλύτερο Διαδίκτυο για τα παιδιά στην Κύπρο.

Με σύνθημα «Μαζί για Ένα Καλύτερο Διαδίκτυο», η Ημερίδα έχει ως στόχο να καλλιεργήσει την υπευθυνότητα, τον σεβασμό και τη δημιουργική αξιοποίηση του Διαδικτύου στη ζωή μας. Είναι καθήκον όλων, της Πολιτείας, των φορέων που ασχολούνται με το Διαδίκτυο, των εκπαιδευτικών, των γονέων, των νέων και των παιδιών, να συνεισφέρουν, ώστε το Διαδίκτυο να καταστεί ένας καλύτερος και ασφαλέστερος χώρος επικοινωνίας, ψυχαγωγίας και μάθησης.

Η Ημερίδα απευθύνεται σε μαθητές/μαθήτριες Δημοτικής, Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης από όλα τα σχολεία της Κύπρου, σε εκπαιδευτικούς, γονείς, καθώς και σε σχετικούς φορείς χάραξης πολιτικής. Τα θέματα που θα συζητηθούν επικεντρώνονται στις δυνατότητες και τις προκλήσεις του Διαδικτύου, με επίκεντρο στο πώς όλοι και όλες μπορούμε να συμβάλουμε στη δημιουργία ενός ασφαλέστερου και καλύτερου Διαδικτύου.

Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες για την Ημερίδα  και τη συμμετοχή στην ιστοσελίδα https://internetsafety.pi.ac.cy/SID2022

ΙΠ