Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

03-02-2022 14:32

Δελτίο Τύπου της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Υγείας

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Υγείας συνήλθε σήμερα, Πέμπτη, 3 Φεβρουαρίου 2022, και συζήτησε τα ακόλουθα θέματα:

1. Ο περί Ιδιωτικών Νοσηλευτηρίων (Έλεγχος Ίδρυσης και Λειτουργίας) (Τροποποιητικός) Νόμος του 2021.
(Αρ. Φακ. 23.01.062.183-2021)

Η Επιτροπή, στην παρουσία εκπροσώπων των αρμόδιων κρατικών υπηρεσιών, άρχισε την κατ’ άρθρον συζήτηση του πιο πάνω νομοσχεδίου, σκοπός του οποίου είναι η τροποποίηση του περί Ιδιωτικών Νοσηλευτηρίων (Έλεγχος Ίδρυσης και Λειτουργίας) Νόμου, ώστε να παρασχεθεί η δυνατότητα αδειοδότησης νοσηλευτηρίων τα οποία στο παρόν στάδιο δε διαθέτουν κουβούκλιο ασφαλείας, αλλά προτίθενται να παρέχουν θεραπείες για τις οποίες απαιτείται όπως η προετοιμασία διενεργείται σε κουβούκλιο ασφαλείας. Σημειώνεται ότι με την προτεινόμενη τροποποίηση παρέχεται η δυνατότητα και σε ειδικούς ιατρούς να συνεργάζονται με νοσηλευτήρια τα οποία είναι αδειοδοτημένα με τις σχετικές ιατρικές ειδικότητες. Η Επιτροπή, λαμβάνοντας υπόψη όλα όσα τέθηκαν ενώπιόν της, αποφάσισε να προχωρήσει στο στάδιο της τοποθέτησης και λήψης τελικής απόφασης σε σχέση με το τι προνοεί το νομοσχέδιο σε επόμενη συνεδρία της.

2. Ο περί Επικίνδυνων Μολυσματικών Ασθενειών Νόμος του 2021.
(Αρ. Φακ. 23.01.062.148-2021)

3. Ο περί Εξωδίκου Ρυθμίσεως Αδικημάτων (Τροποποιητικός) Νόμος του 2021.
(Αρ. Φακ. 23.01.062.149-2021)

Η Επιτροπή, στην παρουσία εκπροσώπων των αρμόδιων κρατικών υπηρεσιών, συνέχισε την κατ’ άρθρον συζήτηση των δύο πιο πάνω νομοσχεδίων.

Σκοπός του υπ’ αριθμόν 2 νομοσχεδίου είναι η θέσπιση νέου νομοθετικού πλαισίου για τη ρύθμιση θεμάτων που αφορούν την αντιμετώπιση επικίνδυνων μολυσματικών ασθενειών, με απώτερο στόχο την αποτελεσματική προστασία του δικαιώματος ζωής και σωματικής ακεραιότητας των πολιτών, στη βάση του Άρθρου 7 του Συντάγματος.

Το υπ’ αριθμόν 3 νομοσχέδιο αποσκοπεί στην τροποποίηση του περί Εξωδίκου Ρυθμίσεως Αδικημάτων Νόμου, ώστε αυτός να εφαρμόζεται σε σχέση με αδίκημα που προβλέπεται στον περί Επικίνδυνων Μολυσματικών Ασθενειών Νόμο, όταν ο τελευταίος ψηφιστεί σε νόμο. Η Επιτροπή, αφού έλαβε υπόψη τις απόψεις που τέθηκαν ενώπιόν της, αποφάσισε να συνεχίσει την κατ’ άρθρον συζήτηση των νομοσχεδίων σε επόμενη συνεδρία της.


(ΜΒ/ΣΧ)