Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

09-02-2022 14:58

Δελτίου Τύπου Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών, Αξιών και Επιτρόπου Διοικήσεως

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών, Αξιών και Επιτρόπου Διοικήσεως συνήλθε σήμερα, Τετάρτη, 9 Φεβρουαρίου 2022, και συζήτησε τα πιο κάτω θέματα:

 1.    Ο περί Αξιολόγησης Υποψηφίων για Διορισμό στη Δημόσια Υπηρεσία (Τροποποιητικός) (Αρ. 3) Νόμος του 2021.

(Πρόταση νόμου του κ. Δημήτρη Δημητρίου εκ μέρους της κοινοβουλευτικής ομάδας του Δημοκρατικού Συναγερμού)

(Αρ. Φακ. 23.02.062.155-2021)

Η Επιτροπή, παρουσία εκπροσώπων των αρμόδιων κρατικών υπηρεσιών και των εμπλεκόμενων φορέων, συνέχισε τη συζήτηση της πιο πάνω πρότασης νόμου, σκοπός της οποίας είναι η εφαρμογή παρόμοιας διαδικασίας πρόσληψης για θέσεις εισδοχής στη δημόσια υπηρεσία των οποίων η κλίμακα δεν υπερβαίνει την κλίμακα Α9 του κυβερνητικού μισθολογίου με αυτές που ισχύουν για τις θέσεις για εισδοχή στη δημόσια υπηρεσία των οποίων η μισθολογική κλίμακα δεν υπερβαίνει αυτή της Α8. Η Επιτροπή αποφάσισε όπως συνεχίσει τη συζήτηση του θέματος σε μεταγενέστερο στάδιο.

 2.    Ο περί Αξιολόγησης Υποψηφίων για Διορισμό στη Δημόσια Υπηρεσία (Τροποποιητικός) (Αρ. 4) Νόμος του 2021.

(Πρόταση νόμου του κ. Μαρίνου Μουσιούττα, βουλευτή εκλογικής περιφέρειας Λευκωσίας)

(Αρ. Φακ. 23.02.062.201-2021)

Η Επιτροπή, παρουσία εκπροσώπων των αρμόδιων κρατικών υπηρεσιών και των εμπλεκόμενων φορέων, άρχισε τη συζήτηση της πιο πάνω πρότασης νόμου, σκοπός της οποίας είναι αφενός η γραπτή εξέταση για διορισμό στη δημόσια υπηρεσία να διεξάγεται κάθε δύο έτη, αντί κάθε έτος, και αφετέρου η αποδοχή διορισμού σε θέση από επιτυχόντα υποψήφιο να συνεπάγεται τον αποκλεισμό του από διεκδίκηση άλλης θέσης που προκηρύσσεται εντός της περιόδου των δύο ετών που έπονται της ημερομηνίας διεξαγωγής της εξέτασης. Η Επιτροπή αποφάσισε όπως συνεχίσει τη συζήτηση του θέματος σε μεταγενέστερο στάδιο.

 3.    Ο περί του Προέδρου, των Υπουργών και των Βουλευτών της Κυπριακής Δημοκρατίας (Δήλωση και Έλεγχος Περιουσίας) (Τροποποιητικός) (Αρ. 2) Νόμος του 2021.

(Πρόταση νόμου της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών, Αξιών και Επιτρόπου Διοικήσεως)

(Αρ. Φακ. 23.02.062.127-2021)

Η Επιτροπή συνέχισε τη συζήτηση της πιο πάνω πρότασης νόμου, σκοπός της οποίας είναι ο εξορθολογισμός του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου για το πόθεν έσχες με την πλήρωση κενών και την αντιμετώπιση άλλων δυσλειτουργιών που παρατηρήθηκαν κατά την εφαρμογή του. Η Επιτροπή αποφάσισε όπως συνεχίσει τη συζήτηση του θέματος σε μεταγενέστερο στάδιο.

(ΝΓ/ΙΚ)