Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

10-02-2022 18:48

Ανακοίνωση της Πολιτικής ΄Αμυνας για την ημέρα εορτασμού του Ενιαίου Ευρωπαϊκού Αριθμού Κλήσης Έκτακτης Ανάγκης 112

Η 11η Φεβρουαρίου έχει καθιερωθεί, με απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ως ημέρα εορτασμού του Ενιαίου Ευρωπαϊκού Αριθμού Κλήσης Έκτακτης Ανάγκης 112, με στόχο την περαιτέρω ενημέρωση του κοινού σχετικά με την ύπαρξη και χρήση του.  Μέσω του 112 όλοι οι πολίτες που διακινούνται εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν τη δυνατότητα να συνδεθούν με τις κατά τόπους και κατά περίπτωση αρμόδιες αρχές άμεσης ανταπόκρισης, όταν αντιμετωπίζουν μία έκτακτη κατάσταση.

Η κλήση στον αριθμό έκτακτης ανάγκης 112 γίνεται χωρίς χρέωση οποιαδήποτε ώρα του 24ώρου από οποιαδήποτε συσκευή σταθερής ή κινητής τηλεφωνίας.  Η επικοινωνία στην Κύπρο είναι σήμερα δυνατή στην ελληνική και αγγλική γλώσσα.  Στο παρόν στάδιο η κλήση στο 112 μεταφέρεται αυτόματα στο Κέντρο Ελέγχου Μηνυμάτων της Αστυνομίας στην Επαρχία από την οποία αυτή γίνεται, ενώ αν δεν υπάρχει διαθέσιμη γραμμή η κλήση μεταβιβάζεται αυτόματα σε άλλη Επαρχία.  

Μπορείτε να καλείτε στο 112 σε επείγοντα περιστατικά όπως σοβαρό ατύχημα, ξαφνική / έντονη αδιαθεσία, πυρκαγιά κ.α.  Αποφεύγετε να καλείτε στο 112 σε μη επείγοντα περιστατικά, διότι υπάρχει κίνδυνος το τηλεφώνημά σας να επιβραδύνει την αποστολή βοήθειας σε άτομα που πραγματικά χρειάζονται άμεση και επείγουσα στήριξη.

(ΣΧ)