Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

08-03-2022 18:43

Δελτίο Τύπου Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Γεωργίας και Φυσικών Πόρων

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Γεωργίας και Φυσικών Πόρων συνήλθε σήμερα, Τρίτη, 8 Μαρτίου 2022, και συζήτησε τα πιο κάτω θέματα:

1.    Ενημέρωση για τα προβλήματα τα οποία εμφανίζονται σε σχέση με την εμπορία του χαλλουμιού ως προϊόν με Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης (ΠΟΠ) και μέτρα στήριξης των παραγωγών.

(Αυτεπάγγελτη εξέταση έπειτα από εισήγηση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Γεωργίας και Φυσικών Πόρων)

(Αρ. Φακ. 23.04.038.680-2021)

Η Επιτροπή συνέχισε, στην παρουσία του Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος και της Υπουργού Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας και εκπροσώπων των αρμόδιων κρατικών υπηρεσιών και των εμπλεκόμενων φορέων, τη συζήτηση του πιο πάνω θέματος, η οποία επικεντρώθηκε στα προβλήματα τα οποία εμφανίζονται σε σχέση με την εμπορία του χαλλουμιού ως προϊόν με Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης (ΠΟΠ). Ειδικότερα, την επιτροπή απασχόλησε το γεγονός ότι παρόλο που ο σχετικός Κανονισμός της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για πιστοποίηση του χαλλουμιού ως ΠΟΠ τέθηκε σε ισχύ από την 1η Οκτωβρίου, δεν υπάρχει μέχρι στιγμής στην αγορά μαζική παραγωγή χαλουμιού ΠΟΠ.

2.    Το κλείσιμο της Επιτροπής Σιτηρών, οι πρόσφατες μεγάλες αυξήσεις της τιμής των σιτηρών και η ανάγκη άμεσης στήριξης του κλάδου της κτηνοτροφίας.

(Αυτεπάγγελτη εξέταση έπειτα από εισήγηση των κ. Γιαννάκη Γαβριήλ, Ανδρέα Πασιουρτίδη, Βαλεντίνου Φακοντή, Χρίστου Ορφανίδη και Χρίστου Σενέκη)

(Αρ. Φακ. 23.04.038.643-2021)

Η Επιτροπή συνέχισε, στην παρουσία του Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος και της Υπουργού Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας καθώς και εκπροσώπων των αρμόδιων κρατικών υπηρεσιών και των εμπλεκόμενων φορέων, τη συζήτηση του πιο πάνω θέματος, η οποία επικεντρώθηκε στις μεγάλες αυξήσεις της τιμής των σιτηρών, την ανάγκη διασφάλισης της επάρκειας στρατηγικών αποθεμάτων σιτηρών στη Δημοκρατία και την ανάγκη άμεσης στήριξης του κλάδου κτηνοτροφίας.

 

Γραμματεία Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Γεωργίας και Φυσικών Πόρων

Email: parliamentary-commitees@parliament.cy

(ΜΓ)