Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

16-03-2022 13:51

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων δέχθηκε τον Πρέσβη της Σλοβακίας

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κα Αννίτα Δημητρίου δέχθηκε, σήμερα, τον Πρέσβη της Σλοβακίας στη Λευκωσία κ. Ján Škoda, με την ευκαιρία της αναχώρησης του από την Κύπρο. Τον κ. Škoda συνόδευε η Πρώτη Γραμματέας της Πρεσβείας κα Vanda Šipošová.

Η Πρόεδρος της Βουλής επαναβεβαίωσε τις διαχρονικά φιλικές σχέσεις και τη στενή συνεργασία μεταξύ της Κύπρου και της Σλοβακίας, ειδικότερα στο κοινοβουλευτικό επίπεδο, οι οποίες, όπως υπογράμμισε, ενισχύονται διαρκώς, στη βάση κοινών αρχών και επιδιώξεων, καθώς και του αμοιβαίου σεβασμού και αλληλεγγύης. Η κα Δημητρίου εξέφρασε ειλικρινή εκτίμηση για τις θέσεις αρχών της Σλοβακίας, όσον αφορά στο Κυπριακό πρόβλημα και στις προσπάθειες επίλυσής του και για τη μακρόχρονη συνεισφορά της χώρας στην UNFICYP.

Ο κ. Škoda εξέφρασε ευχαριστίες για την αγαστή συνεργασία μεταξύ της Βουλής των Αντιπροσώπων και της Πρεσβείας της Σλοβακίας, κατά τη διάρκεια της θητείας του στην Κύπρο. Αναφερόμενος στην πολύπλευρη συνεισφορά της Σλοβακίας επί σειρά ετών στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού, ο κ. Škoda επαναβεβαίωσε την προσήλωση της χώρας του στις αρχές του διεθνούς δικαίου.

Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν, εξάλλου, οι συνέπειες του  πολέμου στην Ουκρανία, ειδικότερα η ανθρωπιστική πτυχή και οι αυξανόμενες ροές προσφύγων. Τονίστηκε από κοινού η ανάγκη στενότερης συνεργασίας μεταξύ των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη διαχείριση της κατάστασης που διαμορφώνεται, με γνώμονα τη διεθνή νομιμότητα και τις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες.

Η Πρόεδρος της Βουλής, ευχήθηκε στον κ. Škoda κάθε επιτυχία στις μελλοντικές του δραστηριότητες.

(EK/ΣΧ)