Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

17-03-2022 18:42

Δελτίο Τύπου της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Υγείας

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Υγείας συνήλθε σήμερα, Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2022, και συζήτησε τα ακόλουθα θέματα:

1.    Η λειτουργία διαγνωστικών κέντρων, η τεχνολογία, η τεχνογνωσία και η ιατρική δεοντολογία στο πλαίσιο λειτουργίας του Γενικού Συστήματος Υγείας (ΓΕΣΥ)

(Αυτεπάγγελτη εξέταση έπειτα από εισήγηση του κ. Χαράλαμπου Θεοπέμπτου)

(Αρ. Φακ. 23.04.038.1140-2021)

Η Επιτροπή, στην παρουσία εκπροσώπων των αρμόδιων υπηρεσιών και άλλων φορέων, ενημερώθηκε, μεταξύ άλλων, για τα προβλήματα που προκύπτουν από την έλλειψη νομοθετικού πλαισίου που να διέπει την αδειοδότηση και λειτουργία διαγνωστικών κέντρων. Σημειώνεται ότι το υπό συζήτηση θέμα ανέκυψε στο πλαίσιο άσκησης κοινοβουλευτικού ελέγχου κατά τον οποίο διαπιστώθηκε αύξηση του αριθμού μαγνητικών τομογραφιών από την έναρξη λειτουργίας του ΓεΣΥ. Η Επιτροπή ζήτησε τον καθορισμό και την τήρηση χρονοδιαγράμματος υποβολής σχετικού νομοσχεδίου στη Βουλή και επιφυλάχθηκε να επανέλθει επί του ζητήματος.

2.    Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αιμοκαθαιρόμενοι της Επαρχίας Αμμοχώστου από τη μη αναβάθμιση του χώρου και των μηχανημάτων στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου.

(Αυτεπάγγελτη εξέταση έπειτα από εισήγηση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Υγείας και των κ. Κυριάκου Χατζηγιάννη, Ονούφριου Κουλλά, Γιώργου Κάρουλλα, Νίκου Γεωργίου, Γιαννάκη Γαβριήλ, Γιώργου Κουκουμά, Ζαχαρία Κουλία, Χρίστου Σενέκη και Λίνου Παπαγιάννη)

(Αρ. Φακ. 23.04.039.034-2022)

Η Επιτροπή, στην παρουσία εκπροσώπων των αρμόδιων υπηρεσιών και άλλων φορέων, ενημερώθηκε για τα επιμέρους προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν οι αιμοκαθαιρόμενοι ασθενείς που διαμένουν στην επαρχία Αμμοχώστου και αναζήτησε πιθανούς τρόπους άμεσης επίλυσής τους. Η Επιτροπή ζήτησε την κατάθεση περαιτέρω στοιχείων και επιφυλάχθηκε να επανέλθει, ώστε να διαπιστώσει την πορεία επίλυσης των προβλημάτων.

------------------------------------------

Γραμματεία Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Υγείας

Email: parliamentary-commitees@parliament.cy

(ΕΚ)