Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

22-03-2022 13:29

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων δέχθηκε τον Πρόεδρο της Κυπριακής Κοινότητας Μελβούρνης και Βικτώριας

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κα Αννίτα Δημητρίου δέχθηκε σήμερα τον Πρόεδρο της Κυπριακής Κοινότητας Μελβούρνης και Βικτώριας κ. Theo Theophanous.

Η Πρόεδρος της Βουλής εξήρε το έργο που επιτελεί η Κυπριακή Κοινότητα Μελβούρνης και Βικτώριας, η οποία, σημείωσε, αποτελεί μια εκ των πιο δραστήριων οργανώσεων αποδήμων της Κυπριακής διασποράς. Υπογραμμίζοντας ότι οι απόδημοι Κύπριοι αποτελούν τους καλύτερους πρεσβευτές της Κύπρου στο εξωτερικό, η κα Δημητρίου εξέφρασε εκτίμηση για τη μακρόχρονη συνεισφορά του κ. Theophanous στη διατήρηση των ισχυρών δεσμών των Κυπρίων της Αυστραλίας με την ιδιαίτερη τους πατρίδα. Αποτελεί υποχρέωση του κυπριακού κράτους η στήριξη με κάθε δυνατό τρόπο των Κύπριων αποδήμων σε όλο τον κόσμο, τόνισε η Πρόεδρος της Βουλής.

Αναφερόμενη στις σοβαρές προκλήσεις, τις οποίες καλείται να αντιμετωπίσει η Ευρώπη, ειδικότερα συνεπεία του συνεχιζόμενου πολέμου στην Ουκρανία, η Πρόεδρος της Βουλής τόνισε ότι η Κύπρος, η οποία εξακολουθεί να βιώνει μετά από 48 χρόνια τις συνέπειες της τουρκικής εισβολής και κατοχής, τάχθηκε εξαρχής στο πλευρό του λαού της Ουκρανίας με ακλόνητη προσήλωση στο διεθνές δίκαιο και ευθυγραμμίστηκε πλήρως με τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο ζήτημα αυτό. Η κα Δημητρίου τόνισε επίσης την ετοιμότητα από την πρώτη στιγμή της Κυπριακής Δημοκρατίας να παράσχει σημαντική ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία και να φιλοξενήσει πρόσφυγες που φθάνουν στην Κύπρο από τη χώρα αυτή, στο μέτρο των δυνατοτήτων της.


(ΜΒ/ΣΧ)