Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

04-07-2018 09:45

Επίδοση διαπιστευτηρίων Ύπατου Αρμοστή της Κυπριακής Δημοκρατίας στον Καναδά

Ο νέος Ύπατος Αρμοστής της Κυπριακής Δημοκρατίας στον Καναδά, με έδρα την Οττάβα, κ. Βασίλης Φιλίππου επέδωσε τα διαπιστευτήριά του προς την Α.Ε. Γενική Κυβερνήτρια του Καναδά κα Julie Payette στις 29 Ιουνίου 2018.

Επιδίδοντας τα διαπιστευτήρια, ο κ. Φιλίππου διαβίβασε στη Γενική Κυβερνήτρια του Καναδά τους θερμούς χαιρετισμούς και ευχές του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη και του λαού της Κύπρου.

Σε κατ’ ιδίαν συνάντηση ο Ύπατος Αρμοστής, αφού ευχαρίστησε την Γενική Κυβερνήτρια και την Κυβέρνηση του Καναδά για την πλήρη και σταθερή υποστήριξη στο Κυπριακό, προέβη σε ενημέρωση για την παρούσα φάση του Κυπριακού και δεσμεύθηκε να εργαστεί για την ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών. Στη συνάντηση έγινε επίσης ανασκόπηση των διμερών σχέσεων, με ειδική αναφορά στην υπογραφή της συμφωνίας στον τομέα της Υγείας, η οποία αναμένεται να ενισχύσει περαιτέρω τις σχέσεις των δύο χωρών. Πρόσθετα, μελετήθηκαν τρόποι περαιτέρω συνεργασίας στους τομείς του Τουρισμού, της Παιδείας, του Πολιτισμού και της Ναυτιλίας. Ολοκληρώνοντας, ο Ύπατος Αρμοστής εξέφρασε τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη της Κυβέρνησης και του λαού της Κύπρου για τη συνεισφορά του Καναδά στις ειρηνευτικές επιχειρήσεις των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο.

Από πλευράς της, η Γενική Κυβερνήτρια του Καναδά αναφέρθηκε στους εξαίρετους δεσμούς που διέπουν τις σχέσεις των δύο χωρών, εκφράζοντας την εκτίμηση και τη φιλία της προς τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας. Αναφέρθηκε επίσης στη συμμετοχή του καναδικού αποσπάσματος στην UNFICYP, από το 1964, ανανεώνοντας τη σταθερή υποστήριξη και αταλάντευτη αλληλεγγύη του Καναδά για εξεύρεση μιας βιώσιμης και λειτουργικής λύσης στο Κυπριακό και διαβεβαιώνοντας τον Ύπατο Αρμοστή ότι η Κυβέρνηση του Καναδά θα συνεχίσει να επιδεικνύει θερμό ενδιαφέρον για την Κύπρο και τις εξελίξεις που διαγράφονται.

(ΜΛ)