Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

19-11-2022 10:12

Μήνυμα Επιτρόπου Ισότητας των Φύλων κας Ιωσηφίνας Αντωνίου για την Παγκόσμια Ημέρα Ανδρών – 19 Νοεμβρίου

Η Παγκόσμια Ημέρα Ανδρών γιορτάστηκε για πρώτη φορά το 1999 από τον Δρ. Jerome Teelucksingh, καθηγητή Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο των Δυτικών Ινδιών στο Τρινιντάντ και Τομπάγκο, για να τιμήσει την επέτειο γέννησης του πατέρα του. Επίσης, ενθάρρυνε όλους να χρησιμοποιήσουν αυτή την ημέρα για να αναφέρουν θέματα που απασχολούν άνδρες και αγόρια. Έκτοτε, η Παγκόσμια Ημέρα του Άνδρα γιορτάζεται στις 19 Νοεμβρίου κάθε χρόνο, σε περισσότερες από 70 χώρες.

Η Επίτροπος Ισότητας των Φύλων κα Ιωσηφίνα Αντωνίου χαιρετίζει την Παγκόσμια Ημέρα Ανδρών και τονίζει ότι αυτή τη μέρα γιορτάζουμε τη θετική συνεισφορά των ανδρών στην κοινωνία, την κοινότητα, την οικογένεια, τον γάμο, τη φροντίδα των παιδιών και το περιβάλλον. Η μέρα αυτή επικεντρώνεται στην υγεία και την ευημερία των ανδρών στον κοινωνικό, συναισθηματικό, σωματικό και πνευματικό τους τομέα.

#MakeTime4Mates and build better social connections by: Making time for old mates. Making time to make new mates, το μήνυμα για το έτος 2022, το οποίο στοχεύει να εμπνεύσει περισσότερους άνδρες να βρουν χρόνο για τους/τις συντρόφους τους και να δημιουργήσουν καλύτερες κοινωνικές συνδέσεις.

Η κα Αντωνίου τονίζει ότι θα πρέπει να αναδείξουμε τα υγιή ανδρικά πρότυπα με σκοπό να ευαισθητοποιήσουμε την κοινωνία των πολιτών στα θέματα που αντιμετωπίζουν οι άνδρες και αφορούν την ψυχική και σωματική τους υγεία.

(ΜΓ/ΣΧ)