Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

22-11-2022 18:51

Συμμετοχή κυπριακής κοινοβουλευτικής αντιπροσωπίας στην 20η Φθινοπωρινή Συνάντηση της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΟΑΣΕ, στη Βαρσοβία

Οι βουλευτές κα Ειρήνη Χαραλαμπίδου, Αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (Κ.Σ. ΟΑΣΕ) και επικεφαλής της κυπριακής αντιπροσωπίας στη Συνέλευση, καθώς και οι κκ. Κυριάκος Χατζηγιάννη  και κ. Χρίστος Σενέκης, μέλη της  κυπριακής αντιπροσωπίας, μεταβαίνουν στη Βαρσοβία για να συμμετάσχουν στην 20η Φθινοπωρινή Συνάντηση της Συνέλευσης, την οποία φιλοξενεί το πολωνικό κοινοβούλιο μεταξύ 24 και 25 Νοεμβρίου 2022.

H Φθινοπωρινή Συνάντηση, έχει ως γενικό θέμα τον ρόλο του ΟΑΣΕ και των εθνικών κοινοβουλίων σε σχέση με τον πόλεμο στην Ουκρανία και τη μελλοντική ανοικοδόμηση της χώρας. Επιμέρους θέματα συζήτησης είναι οι επιπτώσεις του πολέμου στον ΟΑΣΕ, οι οικονομικές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις του πολέμου και η ανάγκη προστασίας των θεμελιωδών δικαιωμάτων και ελευθεριών σε καταστάσεις ενόπλων συγκρούσεων και ανθρωπιστικών κρίσεων.

Στις 24 Νοεμβρίου επίσης ο κ. Χατζηγιάννη, Αντιπρόεδρος της Ad Hoc Επιτροπής της Κ.Σ ΟΑΣΕ για τη Μετανάστευση, θα συμμετέχει σε συνεδρία της επιτροπής με θέμα τη προσφυγική κατάσταση στα συμμετέχοντα κράτη ένεκα του πολέμου.

Εξάλλου, η κα Χαραλαμπίδου, ως επικεφαλής της κυπριακής αντιπροσωπίας και ο κ. Χατζηγιάννη ως Ειδικός Αντιπρόσωπος της ΚΣ ΟΑΣΕ για τη Συμμετοχή της Κοινωνίας των Πολιτών, θα λάβουν μέρος σε συνεδρία της Μόνιμης Επιτροπής της Συνέλευσης στις 25 Νοεμβρίου 2022.

Την επομένη στις 26 Νοεμβρίου 2022, η κα Χαραλαμπίδου θα συμμετάσχει ως Αντιπρόεδρος της Συνέλευσης σε συνεδρία του Προεδρείου της Κ.Σ. ΟΑΣΕ.

(Το κείμενο ως απεστάλη από τη Βουλή των Αντιπροσώπων)