Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

20-01-2023 09:36

Ο βουλευτής κ. Κωστής Ευσταθίου θα συμμετάσχει στις εργασίες του 1ου Μέρους της Συνόδου 2023 της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ)

Ο κ. Ευσταθίου, μέλος της κυπριακής αντιπροσωπίας στην ΚΣΣΕ, μεταβαίνει την Κυριακή, 22 Ιανουαρίου 2023 στο Στρασβούργο για να συμμετάσχει στις εργασίες του 1ου Μέρους της Συνόδου 2023 της ΚΣΣΕ, η οποία θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 23 και 27 Ιανουαρίου 2023. Τον κ. Ευσταθίου θα συνοδεύει η Ανώτερη Λειτουργός Διεθνών Σχέσεων κα Γαβριέλλα Μαραγκού.

Τη Σύνοδο θα απασχολήσουν, μεταξύ άλλων θεμάτων, η σεξουαλική βία κατά τη διάρκεια ένοπλων συγκρούσεων, η πρόοδος και εναπομένουσες προκλήσεις όσον αφορά στην εφαρμογή της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης, ηθικά, πολιτιστικά και εκπαιδευτικά ζητήματα, που προκύπτουν από σύγχρονες εφαρμογές ιχνηλάτησης επαφών, οι περιβαλλοντικές συνέπειες ένοπλων συγκρούσεων και οι νομικές και άλλες πτυχές που άπτονται των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συνεπεία της  ρωσικής επίθεσης κατά της Ουκρανίας. 

Τη Συνέλευση θα προσφωνήσει η Πρωθυπουργός της Ισλανδίας, κα Katrín Jakobsdóttir, η Υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, κα Annalena Baerbock και η Γενική Γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης κα Marija Pejčinović.

 

(Το κείμενο ως απεστάλη από τη Βουλή των Αντιπροσώπων)