Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

17-02-2023 09:47

Ο βουλευτής κ. Κωστής Ευσταθίου θα συμμετάσχει σε συνεδρία της Υποεπιτροπής για τον Πολιτισμό, τη Διαφορετικότητα και την Πολιτιστική Κληρονομιά της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης

Ο βουλευτής κ. Κωστής Ευσταθίου, μέλος της κυπριακής αντιπροσωπίας στην  Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ), μεταβαίνει Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2023, στην αρχαία Ολυμπία, για να συμμετάσχει σε συνεδρία της Υποεπιτροπής για τον Πολιτισμό, τη Διαφορετικότητα και την Πολιτιστική Κληρονομιά, η οποία θα διεξαχθεί στις 21 και 22 Φεβρουαρίου 2023. Η συνεδρία συνδιοργανώνεται από την ΚΣΣΕ και τη Βουλή των Ελλήνων.  

Κύριο θέμα συζήτησης θα είναι η εξέχουσα σημασία του νερού όσον αφορά στον πολιτισμό, στην πολιτιστική κληρονομιά και στην εν γένει εξέλιξη της ιστορίας, της μυθολογίας, της τέχνης και της θρησκεία κάθε λαού. Θα συζητηθεί επίσης  η  σχέση κλιματικής αλλαγής και πολιτιστικής κληρονομιάς.

Στο πλαίσιο της Συνεδρίας, ο κ. Ευσταθίου θα προβεί σε αξιολόγηση της απάντησης της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης όσον αφορά έκθεσή του, ως εισηγητής της Υποεπιτροπής για τις επιπτώσεις της πανδημίας στους τομείς της εκπαίδευσης και του πολιτισμού.

Εξάλλου, στο πλαίσιο του προγράμματος, τα μέλη της Υποεπιτροπής θα επισκεφθούν χώρους ιστορικού και αρχαιολογικού ενδιαφέροντος στην αρχαία Ολυμπία. 

(Το κείμενο ως απεστάλη από τη Βουλή των Αντιπροσώπων)