Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

25-08-2018 10:24

Χαιρετισμός του Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Κώστα Καδή στο 2ο Πολιτιστικό Γεγονός «Τα Μετέωρα», χθες

Η πρόσκληση του Κοινοτικού Συμβουλίου Επισκοπής Πάφου για να παρευρεθώ στην αποψινή εκδήλωση με έχει χαροποιήσει ιδιαίτερα, αφού πρόκειται για ένα σημαντικό γεγονός, που αναδεικνύει και προωθεί τον πολιτισμό και την παράδοση του τόπου μας και ταυτόχρονα προβάλλει τη φυσική ομορφιά και την περιβαλλοντική αξία του χώρου στον οποίο διεξάγεται.

Το μικρό χωριό της Επισκοπής, κτισμένο αμφιθεατρικά στη νοτιοδυτική πλαγιά της πανέμορφης Κοιλάδας της Έζουσας, λίγα χιλιόμετρα μακριά από την πόλη της Πάφου, με την εκδήλωση αυτή στοχεύει να κρατήσει τον παραδοσιακό χαρακτήρα της Κοινότητας και να συμβάλει στην αγροτική ανάπτυξη της περιοχής και στην ανάδειξη του φυσικού της πλούτου. Η διεξαγωγή της εκδήλωσης κάτω από τον επιβλητικό και γιγάντιο «Γκρεμνό της Επισκοπής», προσδίδει σε αυτήν ιδιαίτερη αξία, αφού πρόκειται για έναν από τους πιο ενδιαφέροντες γεωλογικούς σχηματισμούς στην Κύπρο, με μεγάλη περιβαλλοντική σημασία όσον αφορά στη χλωρίδα και στην πανίδα του τόπου. Με ύψος γύρω στα 70 μέτρα και μήκος 250 μέτρα περίπου, ο βράχος που βρίσκεται από πάνω μας, έχει δικαίως χαρακτηριστεί ως τα «Μετέωρα της Κύπρου» και από αυτόν ακριβώς τον χαρακτηρισμό έχει πάρει και το όνομα της η όμορφη αποψινή εκδήλωση.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο που κοντά σε αυτό τον μεγαλόπρεπο βράχο έχει δημιουργηθεί το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Επισκοπής, ένα από τα πιο αξιόλογα μη κρατικά κέντρα περιβαλλοντικής ενημέρωσης. Το Κέντρο αποτελεί ιδιοκτησία του Κοινοτικού Συμβουλίου Επισκοπής Πάφου και έχει συγχρηματοδοτηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Κυπριακή Δημοκρατία με το ποσό των 700 χιλιάδων ευρώ, στα πλαίσια του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013.  Σκοποί του Κέντρου είναι η ανάδειξη, προβολή και προστασία των οικολογικών και πολιτιστικών χαρακτηριστικών της Κοιλάδας της Έζουσας καθώς και η συμβολή στην αειφόρο ανάπτυξη της περιοχής.

Φίλες και φίλοι,

Ευρισκόμενος εδώ, σε μια καθαρά αγροτική περιοχή, επιθυμώ να διαβεβαιώσω για μια ακόμη φορά τη βούληση της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος για τη συνεχή στήριξη της κυπριακής υπαίθρου, μέσα από τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του γεωργικού τομέα και την ενίσχυση του εισοδήματος του αγρότη. Ήδη, το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 έχει ενεργοποιηθεί σε μεγάλο βαθμό, με την υλοποίηση έργων συνολικού προϋπολογισμού 240 εκατομμυρίων ευρώ.

Κλείνοντας, επιθυμώ να απευθύνω τα θερμά μου συγχαρητήρια στο Κοινοτικό Συμβούλιο Επισκοπής Πάφου για τη διοργάνωση της αποψινής τόσο όμορφης αλλά και συμβολικής εκδήλωσης.

Σας εύχομαι καλή διασκέδαση!

____________

ΜΚΑ/ΣΧ