Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

12-04-2023 12:49

Συνάντηση της Επιτρόπου Ισότητας των Φύλων με τον Γενικό Γραμματέα της Συνομοσπονδίας Εργαζομένων Κύπρου (ΣΕΚ)

Στο πλαίσιο του κύκλου επαφών της με τους κοινωνικούς εταίρους, η Επίτροπος Ισότητας των Φύλων κα Τζόζη Χριστοδούλου συναντήθηκε, σήμερα 12 Απριλίου 2023, με τον Γενικό Γραμματέα της ΣΕΚ, κ. Ανδρέα Φ. Μάτσα και την κα Δέσποινα Ησαΐα, Γραμματέα του Τμήματος Εργαζομένων Γυναικών ΣΕΚ.

Η Επίτροπος ενημέρωσε για τους στόχους και τις προτεραιότητες του Γραφείου της τονίζοντας πως η έμφυλη διάσταση στην εργασία είναι μία από τις προτεραιότητές της. Σε αυτό το πλαίσιο συζητήθηκε η μείωση του έμφυλου χάσματος αμοιβών, η οδηγία για τη διαφάνεια στους μισθούς που θα ενισχύσει αυτή την προσπάθεια και άλλα πιθανά εργαλεία που μπορούν να χρησιμοποιηθούν προς αυτή την κατεύθυνση.

Από πλευράς του, ο Γενικός Γραμματέας της ΣΕΚ αναφέρθηκε στον εργασιακό εκφοβισμό ως ένα από τα θέματα που θα πρέπει, σε συνεργασία με όλες τις αρμόδιες Αρχές, να καταπολεμηθεί.

Η Επίτροπος εξέφρασε την ετοιμότητά της να στηρίξει αυτή την προσπάθεια ώστε να καταστεί η εργασία ένας ασφαλής χώρος για όλες και όλους.

Έγινε, επίσης, ανταλλαγή απόψεων για τη συμφιλίωση επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής, τις ευέλικτες μορφές εργασίας και τη σημασία της ενσωμάτωσης της διάστασης του φύλου σε αυτές τις πολιτικές ώστε ο αντίκτυπός τους να είναι ισότιμος προς τις γυναίκες και τους άνδρες.

(ΕΠ)