Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

05-08-2023 10:14

Χαιρετισμός της Υπουργού Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας κας Αθηνάς Μιχαηλίδου στο 5ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Γεύσεων του Δήμου Αγίας Νάπας, χθες

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση βρίσκομαι σήμερα μαζί σας, για να τελέσω τα εγκαίνια του 5ου Φεστιβάλ Παραδοσιακών Γεύσεων που διοργανώνει ο Δήμος Αγίας Νάπας. Πρόκειται για μια τριήμερη εκδήλωση που έχει καθιερωθεί πια ως θεσμός και που αναδεικνύει την Αγία Νάπα ως σημείο αναφοράς για την παράδοση του τόπου μας, αποτελώντας πόλο έλξης για ντόπιους και ξένους επισκέπτες και προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία σε όλους.

Με σκοπό την προβολή των παραδοσιακών κυπριακών προϊόντων, των νόστιμων τοπικών εδεσμάτων και της μοναδικής τεχνοτροπίας της κυπριακής χειροτεχνίας, το Φεστιβάλ συνιστά σημαντικό πυλώνα για την προστασία, τη διατήρηση και τη διάδοση της πλούσιας υλικής και άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της πατρίδας μας. Μέρος του τεράστιου πλούτου της πολιτιστικής μας παράδοσης θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις επόμενες μέρες οι επισκέπτες του Φεστιβάλ στην κεντρική πλατεία της Αγίας Νάπας, η οποία μετατρέπεται σε εργαστήρι παραδοσιακών γεύσεων και τεχνών. Μέσα από το τριήμερο πρόγραμμα του Φεστιβάλ και τα έθιμα που έχουν επιλέξει οι διοργανωτές να αναβιώσουν κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων, ο κάθε επισκέπτης μπορεί να ανακαλύψει άγνωστες πτυχές του πολιτισμού μας, ο οποίος συνιστά αναπόσπαστο κομμάτι της ταυτότητάς μας ως λαού και πηγή μοναδικού και ανεξάντλητου θησαυρού για τον τόπο μας.

Έχουμε χρέος να συνεχίσουμε να διατηρούμε ακέραια και αναλλοίωτη την πολιτιστική μας κληρονομιά σε όλες τις εκφάνσεις της, φροντίζοντας να τη μεταδώσουμε και να την αξιοποιήσουμε δημιουργικά προς όφελος της νέας γενιάς της πατρίδας μας. Αυτός ακριβώς ο στόχος τίθεται ως προτεραιότητα, στη συνεκτική πολιτική και τις στοχευμένες δράσεις που προωθεί η Κυβέρνηση μέσω του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, αλλά και του αρμόδιου Υφυπουργείου για τον Πολιτισμό. Εκδηλώσεις όπως αυτή που εγκαινιάζουμε απόψε, αποτελούν τους καλύτερους πρεσβευτές της παράδοσης και του πολιτισμού μας και αναδεικνύονται σε ισχυρό σύμμαχο της προσπάθειας μας αυτής.

Θα ήθελα, λοιπόν, να συγχαρώ θερμά τον Πρόεδρο και τα Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίας Νάπας, τόσο για τη σημερινή όσο και το σύνολο των δραστηριοτήτων που αναλαμβάνουν προς την κατεύθυνση αυτή, αλλά και την υπόλοιπη δράση τους που αποσκοπεί στην προαγωγή της ποιότητας ζωής των κατοίκων του Δήμου.

Θα ήθελα επίσης, να απευθύνω θερμές ευχαριστίες και να εκφράσω την ευγνωμοσύνη της Πολιτείας προς το σύνολο των ανθρώπων του τόπου μας που συμμετέχουν στο Φεστιβάλ, αφού μέσα από την αγάπη τους για την τέχνη και την παράδοση, κατάφεραν να κρατήσουν ζωντανή την πολιτιστική κληρονομιά της πατρίδας μας.

 

(ΜΒ)