Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

13-02-2024 09:57

Αντιπροσωπία της Διακομματικής Ομάδας για την Κύπρο στο Βρετανικό Κοινοβούλιο πραγματοποιεί επίσκεψη στην Κύπρο

Αντιπροσωπία της Διακομματικής Ομάδας για την Κύπρο στο Βρετανικό Κοινοβούλιο (All Party Parliamentary Group for Cyprus – APPG-CYP) φθάνει το βράδυ στην Κύπρο για την πραγματοποίηση διήμερης επίσημης επίσκεψης, κατόπιν σχετικής πρόσκλησης της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Της αντιπροσωπίας της Βουλής των Κοινοτήτων ηγείται η Πρόεδρος της Ομάδας, η βουλεύτρια του Συντηρητικού Κόμματος κ. Caroline Nokes και σε αυτήν συμμετέχουν επίσης ο Επίτιμος Πρόεδρος της Ομάδας, Συντηρητικός βουλευτής, Sir Roger Gale και οι βουλευτές του Εργατικού Κόμματος κ. Fabian Hamilton (Αντιπρόεδρος του APPG-CYP), κ. Bambos Charalambous (Επίτιμος Γραμματέας του APPG-CYP) και η κα Paulette Hamilton. Την αντιπροσωπία συνοδεύει ο Πρόεδρος της Εθνικής Ομοσπονδίας Κυπρίων Ηνωμένου Βασιλείου κ. Χρίστος Καραολής.

Κατά την παραμονή τους στην Κύπρο, οι Βρετανοί βουλευτές θα γίνουν δεκτοί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη και την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων κα Αννίτα Δημητρίου. Θα έχουν επίσης χωριστές συναντήσεις με τον  τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κ. Χάρη Γεωργιάδη και Μέλη της Επιτροπής και με τον Επικεφαλής της κυπριακής αντιπροσωπίας στον Κοινοβουλευτικό Κοινοπολιτειακό Σύνδεσμο (CPA) κ. Άριστο Δαμιανού. Η αντιπροσωπία θα έχει εξάλλου συνάντηση με τον Δήμαρχο Αμμοχώστου Δρα Σίμο Ιωάννου και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Αμμοχώστου στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου στη Δερύνεια.

Στη Λευκωσία, οι Βρετανοί βουλευτές επισκεφθούν τη Γραμμή κατάπαυσης του πυρός, συνοδεία μελών της Ειρηνευτικής Δύναμης του ΟΗΕ στην Κύπρο και  το ανθρωπολογικό εργαστήριο της Διερευνητικής Επιτροπής για τους Αγνοούμενους της Κύπρου (ΔΕΑ), όπου θα έχουν συνάντηση με τα Μέλη της Επιτροπής.

(Το κείμενο ως απεστάλη από τη Βουλή των Αντιπροσώπων)