Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

14-02-2024 10:17

Συμμετοχή του επικεφαλής της κυπριακής αντιπροσωπείας στη Διακοινοβουλευτική Συνέλευση της Ορθοδοξίας σε επίσκεψη αντιπροσωπείας της Συνέλευσης στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη

O βουλευτής κ. Πανίκος Λεωνίδου, επικεφαλής της κυπριακής αντιπροσωπείας στη Διακοινοβουλευτική Συνέλευση της Ορθοδοξίας (ΔΣΟ) και Μέλος της Διεθνούς Γραμματείας της Συνέλευσης, παρέστη τη Δευτέρα σε Διεθνές Συνέδριο με τη συμμετοχή βουλευτών καιθρησκευτικών ηγετών, μετά από σχετική πρόσκληση του Αντιπροέδρου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης κ. Denis Zvizdić. Το Συνέδριο, το οποίο συνδιοργάνωσαν το Κοινοβούλιο της χώρας και η Παγκόσμια Μουσουλμανική Λίγκα (Muslim World League – MWL), στην αίθουσα της ολομέλειας του Κοινοβουλίου, είχε ως θέμα την καθιέρωση αποτελεσματικότερου διαλόγου και αμοιβαίας κατανόησης μεταξύ των συμμετεχόντων για την από κοινού αντιμετώπιση σύγχρονων προκλήσεων και την οικοδόμηση της ειρηνικής συνύπαρξης στον κόσμο.

Η αντιπροσωπεία της ΔΣΟ, της οποίας ηγείτο ο Γενικός Γραμματέας της ΔΣΟ, Έλληνας βουλευτής κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, είχε συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα της MWL Σεΐχη κ. Mohammad bin Abdulkarim Al-Issa. Αντηλλάγησαν απόψεις για τρόπους ενδυνάμωσης της συνεργασίας μεταξύ των δύο οργανισμών, στη βάση κοινών διαθρησκειακών αρχών, για την αντιμετώπιση του θρησκευτικού εξτρεμισμού και την ειρήνευση στον κόσμο. Πραγματοποιήθηκε επίσης συνάντηση με την επικεφαλής κ. Snježana Novaković-Bursać και τα μέλη της κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης στη ΔΣΟ κ.κ. Ljubica Miljanović και Čedomir Stojanović. Κατά τη συνάντηση, έγινε ανταλλαγή απόψεων για την ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ της Συνέλευσης και του Κοινοβουλίου της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, ιδιαίτερα με τους Ορθοδόξους βουλευτές της χώρας.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, πραγματοποιήθηκαν, εξάλλου, εθιμοτυπικές συναντήσεις με τον Μητροπολίτη Νταμπροβοσνίας κ. Χρυσόστομο και τον Δήμαρχο της πόλης του Ανατολικού Σαράγεβο κ. Ljubiša Ćosić. Η αντιπροσωπεία επισκέφθηκε, τέλος, χώρους και μνημεία θρησκευτικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος.  

(Το κείμενο ως απεστάλη από τη Βουλή των Αντιπροσώπων)