Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

14-02-2024 17:10

Ο Επικεφαλής της Κυπριακής αντιπροσωπίας στον Κοινοπολιτειακό Κοινοβουλευτικό Σύνδεσμο είχε συνάντηση με αντιπροσωπία της Διακομματικής Ομάδας για την Κύπρο στο Βρετανικό Κοινοβούλιο

Επικεφαλής της κυπριακής αντιπροσωπίας στον Κοινοπολιτειακό Κοινοβουλευτικό Σύνδεσμο (Commonwealth Parliamentary Association - CPA) κ. Άριστος Δαμιανού, είχε σήμερα συνάντηση με αντιπροσωπία της Διακομματικής Ομάδας για την Κύπρο στο Βρετανικό Κοινοβούλιο (All Party Parliamentary Group for Cyprus – APPG-CYP) στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης της στην Κύπρο.

Επικεφαλής της αντιπροσωπίας, είναι η νεοεκλεγείσα Πρόεδρος της Ομάδας, βουλεύτρια του Συντηρητικού Κόμματος κ. Caroline Nokes και σε αυτήν μετέχουν επίσης ο Επίτιμος Πρόεδρος της Ομάδας, Συντηρητικός βουλευτής, Sir Roger Gale και οι βουλευτές του Εργατικού Κόμματος κ. Fabian Hamilton (Αντιπρόεδρος του APPG-CYP), κ. Bambos Charalambous (Επίτιμος Γραμματέας του APPG-CYP) και η κ. Paulette Hamilton (Μέλος). Την αντιπροσωπία συνοδεύει ο Πρόεδρος της Εθνικής Ομοσπονδίας Κυπρίων Ηνωμένου Βασιλείου κ. Χρίστος Καραολής.

Ο κ. Δαμιανού αναφέρθηκε στη μακροχρόνια συνεργασία μεταξύ της Βουλής των Αντιπροσώπων και του Βρετανικού Κοινοβουλίου, η οποία παραμένει σημαντική, ιδιαίτερα μετά την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο κύπριος βουλευτής υπογράμμισε την έμφαση που η Βουλή αποδίδει ως εκ τούτου, στη συμμετοχή της στο Κοινοπολιτειακό Κοινοβουλευτικό Σύνδεσμο και την αντίστοιχη συνεργασία που υπάρχει με τον Βρετανικό Κλάδο του Συνδέσμου, μέσω των θεσμικών οργάνων του.

H Πρόεδρος του APPG κ. Caroline Nokes εξέφρασε τη βούληση για περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ των δύο κοινοβουλίων, καθώς και τη δέσμευση της Ομάδας για εμπεριστατωμένη ενημέρωση σε ότι αφορά στο Κυπριακό εντός του Βρετανικού Κοινοβουλίου, ειδικότερα ενόψει των επερχόμενων εκλογών στο Ηνωμένο Βασίλειο. Οι βρετανοί βουλευτές ενημέρωσαν επίσης τον κ. Δαμιανού, για την πρόοδο νομοσχεδίου στο Βρετανικό Κοινοβούλιο, σχετικά με την αλλαγή του νομικού καθεστώτος του CPA.

Αντηλλάγησαν, εξάλλου, απόψεις για τις δράσεις που αναπτύσσονται στο πλαίσιο του Δικτύου Γυναικών-βουλευτών της Κοινοπολιτείας, ιδιαίτερα σε τομείς όπως η ισότητα των φύλων και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

 

(Το κείμενο ως απεστάλη από τη Βουλή των Αντιπροσώπων)