Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

20-02-2024 13:47

Συμμετοχή κυπριακής αντιπροσωπίας στην 23η Χειμερινή Συνάντηση της Κ.Σ. ΟΑΣΕ

Οι βουλευτές κ. Ειρήνη Χαραλαμπίδου (επικεφαλής), κ. Κυριάκος Χατζηγιάννη, αμφότεροι εκ των Αντιπροέδρων της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (Κ.Σ. ΟΑΣΕ)  και ο κ. Χρίστος Σενέκης, μέλος της κυπριακής αντιπροσωπίας, θα συμμετάσχουν στις εργασίες της 23ης Χειμερινής Συνάντησης της Συνέλευσης, που θα πραγματοποιηθεί στις 22 και 23 Φεβρουαρίου 2024 στη Βιέννη.

Κατά τη Συνάντηση, θα πραγματοποιηθούν τόσο χωριστές όσο και κοινές συνεδρίες των τριών Επιτροπών της Συνέλευσης- Επιτροπή Πολιτικών Θεμάτων και Ασφάλειας, Επιτροπή Οικονομικών Θεμάτων, Επιστήμης, Τεχνολογίας και Περιβάλλοντος και Επιτροπή για τη Δημοκρατία, τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και Ανθρωπιστικά Θέματα. Τις εργασίες των τριών Επιτροπών θα απασχολήσουν, αντίστοιχα, ο πόλεμος στην Ουκρανία και ο ρόλος του ΟΑΣΕ στην τρέχουσα κρίση, θέματα οικονομικής και περιβαλλοντικής ασφάλειας, η τεχνητή νοημοσύνη και ο αντίκτυπός της όσον αφορά την ασφάλεια, καθώς και η διασφάλιση των δικαιωμάτων των αντιφρονούντων και πολιτικών κρατουμένων.

Η κ. Χαραλαμπίδου, και ο κ. Χατζηγιάννη, θα συμμετάσχουν σε συνεδρία της Μόνιμης Επιτροπής της Συνέλευσης. Κατά τη συνεδρία, θα εξεταστούν θέματα που αφορούν σε προηγούμενες και επόμενες δραστηριότητες, καθώς και σε θέματα λειτουργίας της Συνέλευσης. 

Τέλος, ο κ. Χατζηγιάννη, θα συμμετάσχει σε συνεδρία της Ad Hoc Επιτροπής για τη Μετανάστευση, της οποίας είναι Αντιπρόεδρος.

(Το κείμενο ως απεστάλη από τη Βουλή των Αντιπροσώπων)

Σχετικά Ανακοινωθέντα