Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

20-02-2024 15:32

Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Γραφείου της Επιτρόπου Περιβάλλοντος και της Κυπριακής Πρωτοβουλίας Αειφόρου Τουρισμού

Τη Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2024 υπεγράφη τετραετές Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Γραφείου της Επιτρόπου Περιβάλλοντος και της Κυπριακής Πρωτοβουλίας Αειφόρου Τουρισμού (CSTI). Αντικείμενο του Μνημονίου είναι η προώθηση και η ανάληψη δράσεων στο πλαίσιο κοινής δέσμευσης για αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, για διατήρηση και προστασία του περιβάλλοντος, για συνετή χρήση των φυσικών πόρων, για βιωσιμότητα και αειφορία σε όλους τους τομείς, συμπεριλαμβανομένου του τουρισμού.

Το Μνημόνιο υπέγραψαν η Επίτροπος Περιβάλλοντος κα Αντωνία Θεοδοσίου και ο κ. Φίλιππος Δρουσιώτης, Πρόεδρος του CSTΙ, εκφράζοντας αμφότεροι την κοινή τους βούληση για νέες συνεργασίες και πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη της αειφορίας και του τουρισμού, ώστε να προστατεύεται το περιβάλλον και να προάγεται ο πολιτισμός.

Τα δύο μέρη συμφώνησαν να διευρύνουν τη μεταξύ τους συνεργασία και, ανάμεσα σε άλλα, συζήτησαν τα ακόλουθα:

  1. Δενδροφύτευση 260 δενδρυλλίων στον Δήμο Αγλαντζιάς που έχει ήδη προσφέρει το Τμήμα Δασών.
  2. Ανάπτυξη στρατηγικής για αειφόρες περιπατητικές διαδρομές.
  3. Ανάπτυξη πλατφόρμας για πρέσβειρες και πρέσβεις περιβαλλοντικών θεμάτων.
  4. Πρωτοβουλία Beachfluencer για τη δημιουργία ενός δικτύου εθελοντών και εθελοντριών για τις παραλίες.
  5. Εκστρατείες ενημέρωσης πολιτών, διοργάνωση φεστιβάλ, εκδηλώσεων, θεματικών εργαστηρίων κ.ά. για την αειφόρο ανάπτυξη.
  6. Συνεργασία με διεθνείς οργανισμούς, όπως η IUCN, UNWTO, UNEP κτλ. σε θέματα ενίσχυσης της περιβαλλοντικής διαχείρισης στην Κύπρο.

(ΑΣΠ/ΓΣ)