Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

23-02-2024 13:20

Ο βουλευτής κ. Κωστής Ευσταθίου θα συμμετάσχει σε συνάντηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Προστασία του Περιβάλλοντος μέσω του Ποινικού Δικαίου

Ο βουλευτής κ. Κωστής Ευσταθίου, μέλος της κυπριακής αντιπροσωπίας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, μεταβαίνει τη Δευτέρα στο Στρασβούργο, για να συμμετάσχει σε συνάντηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Προστασία του Περιβάλλοντος μέσω του Ποινικού Δικαίου, που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ  27 και 29 Φεβρουαρίου, 2024.

Στο πλαίσιο της συνεδρίας, θα συζητηθούν επιμέρους διατάξεις του προσχεδίου της Σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Προστασία του Περιβάλλοντος μέσω του Ποινικού Δικαίου, ειδικότερα αυτές που αφορούν στους μηχανισμούς επιτήρησης των κρατών μελών. Η υπό διαμόρφωση Σύμβαση σκοπεί στην αποτελεσματική πρόληψη και καταπολέμηση του περιβαλλοντικού εγκλήματος, στην προώθηση της σχετικής συνεργασίας σε εθνικό και διεθνές επίπεδο και στην αναθεώρηση της εθνικής νομοθεσίας για την καλύτερη προστασία των πολιτών από επιβλαβείς πράξεις ή παραλείψεις που υπονομεύουν την ποιότητα του περιβάλλοντος.

(Το κείμενο ως απεστάλη από τη Βουλή των Αντιπροσώπων)

Σχετικά Ανακοινωθέντα