Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

01-11-2018 18:34

Χαιρετισμός του Επιτρόπου Εθελοντισμού και ΜΚΟ κ. Γιάννη Γιαννάκη στην παρουσίαση των αποτελεσμάτων της εκστρατείας “Let’s Do it – Cyprus’’

Τα κοινωνικά, οικονομικά και περιβαλλοντικά προβλήματα αντιμετωπίζονται ουσιαστικά μόνο όταν η κοινωνία ενεργοποιηθεί στα κοινά και σε συνεργασία με το κράτος αναλάβει πρωτοβουλίες για την αντιμετώπισή τους. Για την επιτυχία οποιασδήποτε πολιτικής, χρειαζόμαστε την κοινωνία των πολιτών ως βασικό συνεργάτη και σύμμαχο.  Σε πολλά θέματα, η συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών και η εθελοντική προσφορά, ήταν και θα είναι ο καταλύτης της επιτυχίας σε οποιανδήποτε πολιτική ή δράση.

Τα τελευταία χρόνια έχουμε βιώσει το πώς η κοινωνία έχει αναβαθμίσει τη συμμετοχή της σε εθελοντικές δραστηριότητες και ειδικότερα σε ό,τι αφορά στην συμμετοχή των νέων.

Ένα καλό παράδειγμα στο οποίο δραστηριοποιούνται χιλιάδες συμπολίτες μας, είναι η  παγκόσμια περιβαλλοντική εκστρατεία “Let’s Do it!”, η οποία διοργανώνεται και στην Κύπρο από την Επίτροπο Περιβάλλοντος και το Together Cyprus, και με συνέργιες του Γραφείου μου, του Τμήματος Δασών, της Ένωσης Δήμων και της Ένωσης Κοινοτήτων, με σύμμαχο την κοινωνία των πολιτών και τη στήριξη των χορηγών, κατάφερε σε λίγα χρόνια να ενεργοποιεί πάνω από 40,000 πολίτες.

Η σημασία αυτής της εκστρατείας δεν είναι μόνο ο περιβαλλοντικός αντίκτυπος, αλλά και η καλλιέργεια κουλτούρας ενεργού πολίτη, όχι μόνο στα περιβαλλοντικά, αλλά και στα κοινά γενικότερα.

H ποιότητα της ζωής μας, το μέλλον του πλανήτη μας έχει άμεση σχέση με την προστασία του περιβάλλοντος. Και αυτό αφορά όλους μας. Πολιτεία και Κοινωνία. Η ενεργοποίηση τόσων συμπολιτών μας αναδεικνύει την ανησυχία των πολιτών για τα περιβαλλοντικά προβλήματα τα οποία ταλανίζουν όχι μόνο την πατρίδα μας, αλλά όλο τον πλανήτη, με ιδιαίτερα εμφανή τις βίαιες κλιματικές αλλαγές. Φυσικά το ενδιαφέρον για το περιβάλλον δεν πρέπει να εστιάζεται μόνο σε μια παγκόσμια ημέρα, αλλά πρέπει να είναι μια στάση ζωής και συνεχής δράσης για όλους μας.

Θα ήθελα να συγχαρώ την Επίτροπο Περιβάλλοντος, τους συνεργάτες και υποστηρικτές της εκστρατείας, την εθελοντική οργάνωση Together Cyprus, και όλους τους χιλιάδες πολίτες για τη μαζική συμμετοχή τους. Η ποιότητα ζωής, το μέλλον του πλανήτη  αφορά όλους μας. Η προστασία του περιβάλλοντος, με ατομικές πρωτοβουλίες πρέπει να ενσωματωθεί στην καθημερινότητα μας. Μόνο έτσι θα καταφέρουμε να κάνουμε τη διαφορά και να σώσουμε τον πλανήτη μας.

-----------------------------

(ΜΓ/ΕΙ)