Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

08-11-2018 08:42

Χαιρετισμός του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Δημήτρη Συλλούρη στο Ασφαλιστικό Συνέδριο 2018

Χαιρετίζω την έναρξη του Ασφαλιστικού Συνεδρίου 2018, το οποίο διοργανώνεται από το Ασφαλιστικό Ινστιτούτο Κύπρου, με στόχο να αποβούν οι εργασίες του Συνεδρίου παραγωγικές και χρήσιμες για τους συνέδρους αλλά και για τον κλάδο της ασφαλιστικής βιομηχανίας γενικότερα.

Η πολύχρονη ενεργός δράση και προσφορά του Ασφαλιστικού Ινστιτούτου Κύπρου, στον τομέα της ασφαλιστικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, έχει συνεισφέρει τα μέγιστα στην αναβάθμιση και πρόοδο του κλάδου. Το Ασφαλιστικό Συνέδριο έχει καθιερωθεί και πραγματοποιείται ετησίως, στοχεύοντας τόσο στη συνεχή βελτίωση του ασφαλιστικού τομέα όσο και στην αξιοποίηση νέων ευκαιριών και καινοτομιών.

Ο ασφαλιστικός κλάδος αποτελεί σημαντική παράμετρο μιας σύγχρονης και εύρωστης οικονομίας. Ως εκ τούτου, κρίνεται αναγκαίο να επικαιροποιεί συνεχώς τα δεδομένα του, να εναρμονίζεται με τις αλλαγές και εξελίξεις που σημειώνονται καθημερινά, αλλά και να γνωρίζει τις πιθανές προκλήσεις και κινδύνους που αναφύονται στο πλαίσιο της ενοποιημένης ευρωπαϊκής αγοράς του 21ου αιώνα. Στη βάση πάντα των υγιών ασφαλιστικών αρχών, θα πρέπει να προωθούνται οι αναγκαίες οργανωτικές αλλαγές, να εξετάζονται και να αξιοποιούνται οι νέες προοπτικές και να γίνεται αναπροσαρμογή του επιχειρησιακού μοντέλου λειτουργίας στον χώρο της ασφάλισης στην Κύπρο. Απαραίτητη είναι η εναρμόνιση με τις θεσμικές αλλαγές, το νομικό πλαίσιο με την εφαρμογή νέων νομοθεσιών και κανονισμών, τον ψηφιακό μετασχηματισμό στην ασφάλιση, καθώς και με τον ρόλο της εποπτικής αρχής, ούτως ώστε να τροχοδρομείται μια ομαλή εξέλιξη και ανάπτυξη του ασφαλιστικού τομέα.

Η επιμόρφωση και κατάρτιση των επαγγελματιών του κλάδου καθίσταται επιτακτική ανάγκη, καθότι οι απαιτήσεις των πελατών και οι ανάγκες που προκύπτουν απαιτούν τη συνεχή ανανέωση, αναδιοργάνωση και εκσυγχρονισμό των δομών των ασφαλιστικών Οργανισμών. Πρωτοποριακά προγράμματα αλλά και συνεργασίες, όπως και επαφές, με αντίστοιχους συνδέσμους του εξωτερικού, συμβάλλουν σημαντικά στη συνεχή ενημέρωση και εκπαίδευση των επαγγελματιών του χώρου. Το Ασφαλιστικό Ινστιτούτο Κύπρου θέτει ως βασική προτεραιότητά του την επιμόρφωση αυτή, προσφέροντας κάθε στήριξη στον κλάδο των ασφαλιστών, τα μέλη και τις επαγγελματικές ανάγκες τους.

Είναι πεποίθησή μου ότι η κυπριακή οικονομία έχει να αποκομίσει πολλά και σημαντικά οφέλη από ένα υψηλής ποιότητας ασφαλιστικό μοντέλο, το οποίο θα βασίζεται σε στέρεες δομές και βάσεις, στελεχωμένο από ένα κατάλληλα εκπαιδευμένο ανθρώπινο δυναμικό. Έχουμε τα εφόδια και τις δυνατότητες να καθιερώσουμε Επαγγελματικά Ασφαλιστικά Πρότυπα, ισάξια των αντίστοιχων διεθνών, γι’ αυτό και θα πρέπει να επενδύσουμε και να εργαστούμε πάνω σε αυτό.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων, διά του θεσμικού της ρόλου, είναι πρόθυμη να στηρίξει τις δράσεις της ασφαλιστικής κοινότητας, μέσω νομοθεσιών ή και άλλων μέτρων, με στόχο τη βελτίωση και ανέλιξη του ασφαλιστικού τομέα στον τόπο μας.

Ολοκληρώνοντας, θα ήθελα να επισημάνω ότι η απόκτηση γνώσης και η προθυμία για συνεχή επιμόρφωση, αποτελούν πάντοτε το κλειδί για την επίτευξη προόδου και ανάπτυξης. Συγχαίρω, λοιπόν, τους διοργανωτές του σημερινού συνεδρίου και εύχομαι στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, αλλά και στους σύνεδρους, κάθε επιτυχία στις εργασίες τους, καθώς και σε κάθε μελλοντική τους δράση.

Σας ευχαριστώ.

(ΜΛ/ΣΧ)