Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

13-11-2018 15:41

Ο Πρόεδρος της Βουλής δέχθηκε την Μαρία Βαμβακινού, μέλος του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου Αυστραλίας και της Ομάδας Φιλίας Αυστραλίας-Κύπρου

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Δημήτρης Συλλούρης δέχθηκε σήμερα την κα Μαρία Βαμβακινού, μέλος του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου της Αυστραλίας και μέλος της Ομάδας Φιλίας Αυστραλίας-Κύπρου στο οικείο Κοινοβούλιο. Την κα Βαμβακινού συνόδευε ο Ύπατος Αρμοστής της Αυστραλίας στην Κύπρο κ. Samuel Beever.

Η ελληνικής καταγωγής βουλευτής του Εργατικού Κόμματος, συζήτησε με τον κ. Συλλούρη τη σημασία της ενημέρωσης και διαφώτισης των Μελών του Αυστραλιανού Κοινοβουλίου για τις εξελίξεις στο Κυπριακό, τονίζοντας την ανάγκη το άλυτο αυτό πρόβλημα να παραμείνει υψηλά στην ατζέντα του Κοινοβουλίου της φίλης χώρας. Η κα Βαμβακινού επανέλαβε, εξάλλου, τη στήριξη της Αυστραλίας στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού, ενώ επεσήμανε ότι παρά την απόσταση που χωρίζει τις δύο χώρες, Κύπρος και Αυστραλία διατηρούν πολύ καλές σχέσεις, βασισμένες σε θέσεις αρχών, στην αλληλεγγύη και στον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ο Πρόεδρος της Βουλής ευχαρίστησε την κα Βαμβακινού για τη δράση της όσον αφορά στη διαφώτιση για το Κυπριακό αλλά και σε σχέση με την κυπριακή παροικία στην Αυστραλία και εξέφρασε την εκτίμησή του για τη συνεπή στήριξη της Αυστραλίας στην υπόθεση της Κύπρου.

(ΜΛ/ΣΧ)