Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

20-11-2018 13:53

Συμμετοχή της βουλεύτριας Στέλλας Κυριακίδου σε συνεδρίες του Προεδρείου και της Μόνιμης Επιτροπής της ΚΣΣΕ, στο Ελσίνκι

Η Επικεφαλής της κυπριακής αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ), βουλεύτρια κα Στέλλα Κυριακίδου,  αναχωρεί  αύριο Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2018,  για την Φινλανδία, για να συμμετάσχει σε συνεδρίες του Προεδρείου και της Μόνιμης Επιτροπής της Συνέλευσης. Οι συνεδρίες θα πραγματοποιηθούν στο Ελσίνκι, στις 22 και 23 Νοεμβρίου, με την ευκαιρία της ανάληψης από την Φινλανδία της Προεδρίας της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης για το τρέχον εξάμηνο. Την κα Κυριακίδου συνοδεύει ο Πρώτος Λειτουργός Διεθνών Σχέσεων της Βουλής κ. Πανίκος Πουργουρίδης. 

Μεταξύ των θεμάτων που θα απασχολήσουν τις εν λόγω συνεδρίες, είναι η προστασία της νοηματικής γλώσσας στην Ευρώπη, η εκλογή των δικαστών στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η ανακουφιστική φροντίδα ασθενών στην Ευρώπη, καθώς και το ζήτημα της ενθάρρυνσης μετακίνησης φοιτητών από διάφορα μέρη του κόσμου στην Ευρώπη.  

Τη συνεδρία της Μόνιμης Επιτροπής της ΚΣΣΕ θα προσφωνήσει η Πρόεδρος της Βουλής της Φινλανδίας, κα Paula Risikko, ενώ θα ανταλλαγούν απόψεις με τον Υπουργό Εξωτερικών της χώρας, ως Προεδρεύοντα της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης, κ. Timo Soini και με την Πρόεδρο της Διάσκεψης των Διεθνών Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, κα Anna Rurka.  

(ΑΧ)