Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

22-11-2018 13:37

Για την ισότητα των φύλων στον εργασιακό και πανεπιστημιακό χώρο, μίλησε η Επίτροπος Ισότητας σε εκδήλωση του Πανεπιστημίου Κύπρου

 Η Επίτροπος Ισότητας των Φύλων κα Ιωσηφίνα Αντωνίου μίλησε στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Νομικός Όμιλος «Group of Legal Education UCY» του Πανεπιστημίου Κύπρου, με θέμα: «Ισότητα των φύλων στον εργασιακό και πανεπιστημιακό χώρο», στις 19 Νοεμβρίου 2018.

Στην ομιλία της η Επίτροπος αναφέρθηκε στα θέματα ισότητας στη χώρα μας. Χαρακτηριστικά, τόνισε ότι η ισότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών αποτελεί βασικό στόχο της Κυπριακής Δημοκρατίας, σε όλους τους τομείς του Κράτους και της κοινωνίας, με βάση τις πρόνοιες των Διεθνών Συμβάσεων, ενώ έχουν γίνει σημαντικά βήματα στον τομέα αυτό και έχουν υπογραφεί και κυρωθεί αρκετές συμβάσεις που αφορούν τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Τόνισε, επίσης, τη σημασία του Ψηφίσματος 1325 του ΟΗΕ που αφορά στη Γυναίκα, την Ειρήνη και την Ασφάλεια, υπογραμμίζοντας τον κεντρικό ρόλο που διαδραματίζουν οι γυναίκες και τα κορίτσια στις συγκρούσεις, τη διαχείριση και τη βιώσιμη ειρήνη, καθώς και την αντιμετώπιση των γυναικών ως ηγέτιδων και ενεργών παραγόντων της σύγχρονης κοινωνίας. Αναφέρθηκε, δε, και στην εκπόνηση Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την εφαρμογή του πιο πάνω Ψηφίσματος.

Πρόσθετα, η κα Αντωνίου αναφέρθηκε στην Παγκόσμια Ημέρα του Άνδρα, παρόλο που αυτή ακόμη δεν έχει αναγνωρισθεί και καθιερωθεί  επισήμως από τον ΟΗΕ ως η 19η Νοεμβρίου, και έστειλε το μήνυμα ότι η συνεισφορά του άνδρα, καθώς και ο κομβικός του ρόλος στον ανθρώπινο πολιτισμό και στην Ιστορία υπήρξε πολύ σημαντικός διαχρονικά.

(ΜΛ)