Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

23-11-2018 18:29

Χαιρετισμός Αναπλ. Κυβερνητικής Εκπροσώπου κας Κλέλιας Βασιλείου στη Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Γονέων Δημοτικών Σχολείων Λευκωσίας

Με ξεχωριστή χαρά αποδέχθηκα την πρόσκληση να παραστώ και να χαιρετίσω την 54η ετήσια Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Γονέων Δημοτικών Σχολείων της πόλης και επαρχίας Λευκωσίας, στο πλαίσιο της οποίας θα γίνει ο απολογισμός των δράσεων της προηγούμενης σχολικής χρονιάς και η εκλογή του νέου Διοικητικού Συμβουλίου για το έτος 2018-2019.

Με την ευκαιρία, θα ήθελα να εκφράσω εξαρχής εκ μέρους της Κυβέρνησης θερμές ευχαριστίες στον απερχόμενο Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Γονέων Σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης πόλης και επαρχίας Λευκωσίας αλλά και Πρόεδρο της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Γονέων Σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης κ. Μορφάκη Σολομωνίδη.

Ο Μορφάκης Σολομωνίδης υπηρέτησε για πολλά χρόνια και από διάφορες, καίριες θέσεις τις τάξεις των οργανωμένων γονέων. Εργάστηκε με ανιδιοτέλεια και γνήσιο ενδιαφέρον για το καλό των μαθητών, καθώς και για την απρόσκοπτη λειτουργία των σχολικών μας μονάδων. Η συνέπεια και η αφοσίωση, που επέδειξε κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του, μα κυρίως η εθελοντική προσφορά, το συλλογικό πνεύμα και η αγαστή συνεργασία, που ανέπτυξε με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς εκπαίδευσης, συνέβαλαν καθοριστικά στην προώθηση και στην υλοποίηση της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης, αλλά και στην ουσιαστική αντιμετώπιση ποικίλων κοινωνικών και εκπαιδευτικών θεμάτων. Τον συγχαίρουμε και τον ευχαριστούμε θερμά για την πολύχρονη και πολυεπίπεδη προσφορά του στην παιδεία και τον τόπο και του ευχόμαστε από καρδιάς κάθε επιτυχία στην επαγγελματική και προσωπική του ζωή.

Όλοι αναγνωρίζουμε την αξία της ποιοτικής εκπαίδευσης ως κοινωνικού αγαθού, που καλλιεργεί και διαμορφώνει την προσωπικότητα του κάθε ανθρώπου, και κυρίως του παιδιού, αφού συμβάλλει καθοριστικά στην πρόοδο και στην εξέλιξή του. Γι’ αυτό άλλωστε αποτελεί προτεραιότητα, αλλά και παραμείνει κυρίαρχη έγνοια γονιών και  πολιτείας.

Ανέκαθεν η Κυβέρνηση, επιδιώκει, μέσα σε ένα πλαίσιο κοινών στόχων, που θέτουν πριν και πάνω απ’ όλα το καλώς νοούμενο συμφέρον των παιδιών μας, τη στενή επικοινωνία και την αποτελεσματική συνεργασία με τους οργανωμένους γονείς όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης. Με τον τρόπο αυτό, επιτυγχάνεται η πρόληψη, αλλά και η αντιμετώπιση διαφόρων προβλημάτων, που προκύπτουν στην καθημερινότητα των παιδιών, σε προσωπικό και συλλογικό επίπεδο, αλλά και των σχολείων γενικότερα.

Οι οργανωμένοι γονείς σε κάθε περίπτωση εκδηλώνουν με ειλικρίνεια το ενδιαφέρον τους για τα παιδιά και συμπαραστέκονται με ουσιαστικό τρόπο στις δραστηριότητες των σχολείων μας. Αποτελούν άλλωστε έναν από τους βασικούς εταίρους στον χώρο της εκπαίδευσης, ενώ οι προσπάθειές τους ενισχύουν σημαντικά το έργο του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού για την όσο το δυνατόν πιο εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία των σχολείων.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι την τελευταία περίοδο η στενή και εποικοδομητική συνεργασία που αναπτύξαμε ως Κυβέρνηση με τους εμπλεκόμενους φορείς, συμπεριλαμβανομένων και των οργανωμένων γονέων, συνέβαλε καθοριστικά στη λήψη αποφάσεων σχετικά με την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, που βρίσκεται σε εξέλιξη τα τελευταία χρόνια, καθώς και στην υιοθέτηση σημαντικότατων πολιτικών για τη διόρθωση μιας σειράς πρακτικών, που εφαρμόζονταν με προβληματικό ή και αναχρονιστικό τρόπο.

Οι  συνεχείς και συντονισμένες προσπάθειες που καταβάλλονται, κυρίως το τελευταίο διάστημα, προσβλέπουν στην υιοθέτηση μιας κοινής πορείας για στήριξη και αναβάθμιση του Δημόσιου Σχολείου, προκειμένου κάθε παιδί να έχει απρόσκοπτη πρόσβαση, αλλά και ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση. Προς αυτή την κατεύθυνση οφείλουμε να συνδράμουμε όλοι για τη δημιουργία βασικών προϋποθέσεων που απαιτούνται, ώστε η παρεχόμενη εκπαίδευση προς τα παιδιά μας να τα εξοπλίζει επαρκώς με τα εφόδια που χρειάζονται για την επιτυχή ένταξη τους στην σύγχρονη κοινωνία. 

Ως εκ τούτου, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω θερμά για τη συνεργασία και τη στήριξη που προσφέρατε στις προσπάθειές μας όπως επίσης και για τις εποικοδομητικές απόψεις που έχετε καταθέσει στο τραπέζι του διαλόγου για μια σειρά σημαντικών ζητημάτων, που δρομολογήθηκαν και πέρασαν από τον σχεδιασμό στο στάδιο της υλοποίησης.   

Είμαι βέβαιη ότι η συνεργασία μας αυτή θα συνεχιστεί και θα ενισχυθεί ακόμη περισσότερο, στην προσπάθειά μας να αναζητήσουμε νέες λύσεις και να εκσυγχρονίσουμε πολλές πτυχές του εκπαιδευτικού συστήματος και εν γενεί της παιδείας του τόπου.

Από την πλευρά μας, εκφράζουμε την ισχυρή βούληση και αποφασιστικότητα να προχωρήσουμε στις αλλαγές που απαιτούνται, προκειμένου να αναβαθμίσουμε ποιοτικά το επίπεδο του Δημόσιου Σχολείου και κατ’ επέκταση να βελτιώσουμε τα μαθησιακά αποτελέσματα των μαθητών μας.

Με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, με αισιοδοξία και όραμα, με σύνθεση απόψεων και συναινετικές διαδικασίες, με τεκμηρίωση και συλλογικότητα, με προσήλωση στον στόχο και σκληρή δουλειά, δεν μπορεί παρά να τα καταφέρουμε. Το χρωστούμε στα παιδιά και στον τόπο μας!

Με αυτές τις σκέψεις, σας εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια για το πραγματικά αξιόλογο και σημαντικό έργο που επιτελείτε και εύχομαι κάθε επιτυχία στις νέες δράσεις που θα προγραμματίσετε.

Ο γενικός μας στόχος και μόνιμη μας έγνοια θα πρέπει να είναι η ευτυχία των παιδιών μας.

Γονείς, Κυβέρνηση, εκπαιδευτικοί, και κάθε πολίτης ξεχωριστά θα πρέπει να έχει το νου του στο παιδί: ευτυχισμένο και ασφαλές να κυνηγά τα όνειρά του.

--------------------------

(ΡΜ/ΜΓ/ΣΧ)