Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

28-11-2018 19:16

Χαιρετισμός Υπουργού Γεωργίας κ. Κώστα Καδή, εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη, στην εκδήλωση για τα 45χρονα της ΠΟΦΕΝ

Με ιδιαίτερη ευχαρίστηση βρίσκομαι σήμερα εδώ, στην εκδήλωση για τα 45χρονα της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Φοιτητικών Ενώσεων (ΠΟΦΕΝ), για να απευθύνω  χαιρετισμό εκ μέρους του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η δράση της ΠΟΦΕΝ, από την ίδρυση της το 1973 μέχρι και σήμερα, είναι εξαιρετικά σημαντική για τη διεκδίκηση των αιτημάτων των φοιτητών μας. Η Κυβέρνηση, μέσω του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, παρακολουθεί με ικανοποίηση τη δράση της Ομοσπονδίας και συμβάλλει στην περαιτέρω επίτευξη των στόχων που θέτει και στην αντιμετώπιση των ανησυχιών  και των προβλημάτων των νέων μας. Η αναγνώριση της Πολιτείας προς το έργο που επιτελεί η ΠΟΦΕΝ, εκφράζεται έμπρακτα μέσα από την οικονομική και άλλη στήριξη που της παρέχεται, τόσο από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού όσο και από τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου.

Στο σημείο αυτό, κρίνω σκόπιμο να αναφερθώ στην Εθνική Στρατηγική για τη Νεολαία, ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα, αποτέλεσμα μιας αξιέπαινης συλλογικής προσπάθειας που άρχισε το 2015. Η Στρατηγική αναπτύχθηκε ουσιαστικά από τους ίδιους τους νέους, αφού πέραν των 3000 εξ αυτών συμμετείχαν στις διαδικασίες διαμόρφωσής της, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά ότι είναι δημοκρατικά ενεργοί πολίτες με ανεπτυγμένη κριτική σκέψη, έτοιμοι να καταθέσουν τους προβληματισμούς και τις εισηγήσεις τους, αλλά και να προτείνουν λύσεις για καίρια ζητήματα της εποχής μας. Σημαντικό, μεταξύ άλλων, θεωρείται το γεγονός ότι με την εκπόνηση της Εθνικής Στρατηγικής, οι νέοι γίνονται συνδιαμορφωτές των αποφάσεων πολιτικής, αλλά και φορείς θετικών αλλαγών.  Με τη συμμετοχή τους στην υλοποίηση της Στρατηγικής, δημιουργούνται οι κατάλληλες προϋποθέσεις, ώστε η εμπλοκή τους να είναι καθοριστική, ποιοτική και αποτελεσματική σε ποικίλα πεδία δράσης, όπως είναι η εκπαίδευση, ο πολιτισμός, η απασχόληση, η επιχειρηματικότητα, η υγεία, ο εθελοντισμός και η κοινωνική ενσωμάτωση.

Κλείνοντας, θα ήθελα να συγχαρώ τη Γενική Γραμματεία της ΠΟΦΕΝ  για το έργο που επιτελεί και να ευχηθώ να συνεχίσει να αγωνίζεται για τις λογικές και τεκμηριωμένες φοιτητικές διεκδικήσεις. Σας διαβεβαιώ ότι η Κυβέρνηση θα παραμείνει υποστηρικτής και συμπαραστάτης προς τον φοιτητικό κόσμο, με γνώμονα την πρόοδο και ευημερία των νέων του τόπου μας. 

 

(ΜΑΚ/ΕΙ)