Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

30-11-2018 09:56

Στις 24 Φεβρουαρίου 2019 η Λευκωσία φιλοξενεί τον Μαραθώνιο Λευκωσίας – Συνδιοργανωτής το ΓΤΠ

Με το σύνθημα «Τρέχω, δεν απέχω!» η Λευκωσία ετοιμάζεται να φιλοξενήσει τον Μαραθώνιο Λευκωσίας, την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019. Η έναρξη του μαραθωνίου θα δοθεί στις 7 το πρωί, στη διασταύρωση της λεωφόρου Ιωσήφ Χατζηϊωσήφ και Σταυρού και ο αγώνας θα διασχίσει κύριες οδικές αρτηρίες και δρόμους της Λευκωσίας.

Του μαραθωνίου θα προηγηθεί η διεξαγωγή των παιδικών αγώνων για παιδιά ηλικίας έως 12 χρόνων, το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019, στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Στροβόλου.

Η συμμετοχή των παιδιών και ενηλίκων πέραν των 65 χρόνων είναι δωρεάν, με «αντίτιμο» την προσκόμιση 200 και 250 πλαστικών πωμάτων, τα οποία θα πωληθούν και τα έσοδά τους θα δοθούν για στήριξη των φιλανθρωπικών οργανώσεων: Μοναδικά Χαμόγελα, Ηλιαχτίδα Ζωής, Hope for Children, Αγία Σκέπη, Resilient Lives Foundation, στο πλαίσιο και της δράσης «Πρεσβευτές και Δρομείς Αγάπης». Μία δράση που έχει ως στόχο τη συγκέντρωση χρηματικής βοήθειας για φιλανθρωπικούς οργανισμούς, με το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών να έχει «υιοθετήσει» με Πρεσβευτές και Δρομείς Αγάπης τα «Μοναδικά Χαμόγελα».

Πρόσθετα, για την κατάλληλη προετοιμασία και ενηλίκων και παίδων για συμμετοχή ο Μαραθώνιος Λευκωσίας υλοποιεί σειρά δράσεων, οι οποίες προσφέρονται δωρεάν προς όλους, ως ακολούθως:

Ενήλικες

  • Τρέχω στην πόλη μου: Νυχτερινές διαδρομές  για αρχάριους δρομείς , που διεξάγονται κάθε Δευτέρα και Πέμπτη στις 7 το βράδυ, και κάθε Σάββατο στις 7:30 το πρωί, με εκκίνηση και δρομολόγιο διαφορετικό κάθε φορά. Οι προπονήσεις είναι σε ρυθμούς που διευκολύνουν τη συμμετοχή δρομέων διαφόρων επιπέδων και ταχυτήτων.
  • Δωρεάν εκγύμναση σε γυμναστήριο: Δωρεάν εκγύμναση αρχάριων δρομέων σε γυμναστήριο, στη βάση προπονητικών πρωτοκόλλων που ενισχύουν την αντοχή και φυσική κατάσταση.

Παιδιά

Δηλώσεις συμμετοχής στον Μαραθώνιο Λευκωσίας, διαδικτυακώς, μέσω της ιστοσελίδας www.nicosiamarathonrun.com έως  τις 10 Φεβρουαρίου 2019.

Για να είστε ενήμεροι για τις δράσεις του Μαραθωνίου Λευκωσίας, συνδεθείτε κάνοντας "Like" τη σελίδα Nicosia Marathon Run και του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών.

Τον Μαραθώνιο Λευκωσίας συνδιοργανώνουν η εταιρεία Nicosia Marathon Series Ltd. και το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών (ΓΤΠ), και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργού Εσωτερικών, του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού και του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού.

(ΜΛ)