Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

04-12-2018 14:41

Διοργανώνεται το 10o Παγκύπριο Μαθητικό Φεστιβάλ Σύνθεσης Τραγουδιού «Μάριος Τόκας – Κώστας Μόντης»

Η Διεύθυνση Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης (Γραφείο Επιθεώρησης Μουσικής) του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού ανακοινώνει τη διεξαγωγή του 10ου Παγκύπριου Μαθητικού Φεστιβάλ Σύνθεσης Τραγουδιού «Μάριος Τόκας – Κώστας Μόντης» 2018-2019, το οποίο διοργανώνεται από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού με συνδιοργανωτή και χορηγό το Κοινωφελές Επιστημονικό και Πολιτιστικό Ίδρυμα «Φώτος Φωτιάδης». Το Φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στη μνήμη του αείμνηστου Φώτου Φωτιάδη, ιδρυτή του Κοινωφελούς Επιστημονικού και Πολιτιστικού Ιδρύματος «Φώτος Φωτιάδης».

Το Φεστιβάλ θα διεξαχθεί την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018 στο Θέατρο Παλλάς στη Λευκωσία και ώρα 7:00 μ.μ.

Στόχος του Φεστιβάλ, στο πλαίσιο του τετραετούς ειδικού στρατηγικού σχεδιασμού για την προώθηση της φωνητικής μουσικής στη μουσική παιδεία του τόπου και στην κοινωνία, είναι η σύνθεση και παρουσίαση τραγουδιών σε στίχους του ποιητή Κώστα Μόντη, άλλων Ελλαδιτών και Κυπρίων ποιητών ή και των ίδιων των παιδιών.

Περισσότεροι από 200 μαθητές και μαθήτριες από τριάντα πέντε δημόσια και ιδιωτικά Γυμνάσια, Λύκεια και Τεχνικές Σχολές συμμετείχαν στη διαδικασία επιλογής των τραγουδιών που θα παρουσιαστούν στο Φεστιβάλ.

Είσοδος θα είναι ελεύθερη.       

Για κρατήσεις: Γραφείο Επιθεώρησης Μουσικής του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, τηλ.: 22800698 μέχρι την Πέμπτη 6.12.2018.

 (ΙΠ)