Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

06-12-2018 09:34

Η δράση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κατά το τελευταίο εικοσιτετράωρο

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06.00 της 5ης Δεκεμβρίου 2018 μέχρι και τις 06.00 της 6ης  Δεκεμβρίου 2018 ανταποκρίθηκε σε 85 κλήσεις για βοήθεια, έξι πυρκαγιές, 77 ειδικές εξυπηρετήσεις και δυο ψευδείς κλήσεις.

Η Πυροσβεστική υπηρεσία από τις 06.00 χθες μέχρι και σήμερα ανταποκρίθηκε συνολικά σε 69 κλήσεις παγκύπρια λόγω έντονης βροχόπτωσης. Οι 49 κλήσεις αφορούσαν την ελεύθερη Επαρχία Αμμοχώστου και οι υπόλοιπες 20 αφορούσαν τις υπόλοιπες Επαρχίες με τις περισσότερες (17) την Επαρχία Λευκωσίας. Οι κλήσεις αφορούσαν αντλήσεις όμβριων υδάτων από υπόγεια κατοικιών, υποστατικών ξενοδοχείων, ρυμούλκηση οχημάτων σε ασφαλείς χώρους, διασώσεις ατόμων που ήταν εγκλωβισμένα στα οχήματα τους σε πλημμυρισμένους δρόμους, μετακινήσεις δέντρων μετά από πτώσεις. Στο έργο ανταποκρίσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας συνέβαλε η Αστυνομία καθώς επίσης και συνεργεία της Πολιτικής Άμυνας και των Δήμων Παραλιμνίου και Αγίας Νάπας.

Η ώρα 09.10 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε υπό ανακαίνιση ξενοδοχείο στη Λεωφόρο Ποσειδώνος στην Πάφο. Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Πάφου με δυο πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 10.15. Η πυρκαγιά προκλήθηκε από σπινθήρες κατά την διάρκεια κοπής μετάλλων με την χρήση συσκευής οξυγονοκόλλησης σε μονωτικά υλικά. Από την πυρκαγιά έπαθαν σοβαρές ζημιές μέρος του εξοπλισμού του μηχανοστασίου του ξενοδοχείου. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς χρησιμοποιήθηκε αυλός τυλιχτήρας νερού και  αναπνευστικές συσκευές.

Η ώρα 23.29 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε όχημα μάρκας AUDI A1 το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο σε ισόγειο χώρο στάθμευσης πολυκατοικίας στην γωνία των οδών Δασουπόλεως και Σωτήρη Τσαγγάρη στον Στρόβολο. Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Ακροπόλεως με δυο πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 23.45. Από την πυρκαγιά το όχημα υπέστη εκτεταμένες ζημιές. Από την θερμότητα επηρεάστηκαν ακόμα δύο σταθμευμένα οχήματα που βρίσκονταν δίπλα (TOYOTA VITZ και MAZDA DEMIO). Ζημιά έπαθαν η βαφή των τοίχων του χώρου στάθμευσης της πολυκατοικίας. Έγινε προληπτική εκκένωση των ενοίκων της πολυκατοικίας χωρίς να  κινδυνεύσει κανείς. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς χρησιμοποιήθηκε αυλός τυλιχτήρας νερού και τρείς αναπνευστικές συσκευές. Τα αίτια της πυρκαγιάς θα διερευνηθούν αργότερα σήμερα σε συνεργασία με την Αστυνομία.

Η ώρα 02.28 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε όχημα μάρκας LAND ROVER - FREELANDER  το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο σε ανοιχτό χώρο στάθμευσης οικίας στην οδό Βουφαβέντου στη Λακατάμια. Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Λακατάμιας με δυο πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 02.38. To όχημα έπαθε ζημιές εξωτερικά και στο χώρο αποσκευών. Τα αίτια της πυρκαγιάς θα διερευνηθούν αργότερα σήμερα σε συνεργασία με την Αστυνομία.

(ΑΧ)