Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

16-12-2018 13:58

Δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου για τη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Πρωθυπουργό της Φινλανδίας

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, τον Πρωθυπουργό της Φινλανδίας κ. Γιούχα Σίμπιλα, με τον οποίον είχε κατ΄ ιδίαν συνάντηση και στη συνέχεια γεύμα εργασίας.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους για τη συνάντηση, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Πρόδρομος Προδρόμου ανέφερε ότι «ο Πρωθυπουργός της Φινλανδίας κ. Γιούχα Σίμπιλα επισκέπτεται τη χώρα μας ενόψει της Προεδρίας της χώρας του στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2019.

Ο κ. Σίμπιλα είχε συζητήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας όσον αφορά τις προτεραιότητες της Φινλανδικής Προεδρίας και έγιναν διαβουλεύσεις για τις διμερείς σχέσεις Κύπρου – Φινλανδίας, για τα περιθώρια διεύρυνσης και εμβάθυνσης των σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες, αλλά και για τα περιφερειακά ζητήματα, αφού ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε τον κ. Σίμπιλα για όλο αυτό το πλέγμα τριμερών συνεργασιών το οποίο αναπτύσσει η Κυπριακή Δημοκρατία στην περιοχή και για τη χρησιμότητα που αυτό έχει για τις σχέσεις της ΕΕ με τις υπόλοιπες χώρες της περιοχής για τα ενεργειακά ζητήματα και ούτω καθεξής.

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν είναι το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο 2021-2027, η Εσωτερική Αγορά, η προώθηση της Νομισματικής Ένωσης, το Μεταναστευτικό και το Brexit. Ιδιαίτερα, τις συζητήσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές απασχόλησαν η συνεργασία που υπάρχει με τη Φινλανδία για νεοφυή επιχειρηματικότητα και η εξειδίκευση αυτής της συνεργασίας στο πρόγραμμα που σχετίζεται με τις start ups και τη δικοινοτική συνεργασία».

____________

ΡΜ/ΣΧ