Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

17-12-2018 14:58

Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Κύπρου και με μέλος του Εκπαιδευτικού Συμβουλίου του Οργανισμού

O Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού δρ Κώστας Χαμπιαούρης συναντήθηκε σήμερα με τον κ. Στέφανο Μαραγκό, Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων (ΕΚΝ) Κύπρου και την κα Άντια Μαυρομμάτη, μέλος του Εκπαιδευτικού Συμβουλίου του Οργανισμού. Οι εκπρόσωποι του ΕΚΝ Κύπρου ενημέρωσαν τον Υπουργό για το έργο του Οργανισμού και ευχαρίστησαν για τη μέχρι στιγμής συνεργασία με το Υπουργείο. Ο Υπουργός συνεχάρη το ΕΚΝ Κύπρου για το έργο του και εξέφραζε τη βούλησή του για ενδυνάμωση της συνεργασίας με το Υπουργείο. Εκδηλώνοντας τη διάθεσή του για στήριξη του Οργανισμού αποδέχτηκε την πρόταση να γίνει μέλος του Συμβουλίου Υποστηρικτών (Board of Patrons) του ΕΚΝ Κύπρου.

Το ΕΚΝ Κύπρου αποτελεί ένα Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό που έχει ως σκοπό του την εκπαίδευση, την ευαισθητοποίηση των νέων και την προώθηση της συμμετοχής τους στα κοινά. Ο Οργανισμός δραστηριοποιείται στην Κύπρο από το 2006 και στα συνέδριά του έχουν συμμετάσχει περισσότεροι από 3000 νέοι ηλικίας 16-24. Το ΕΚΝ Κύπρου είναι μία από τις σαράντα Εθνικές Επιτροπές που λειτουργούν κάτω από την ομπρέλα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων. Κάθε χρόνο περισσότεροι από 36.000 εθελοντές συμμετέχουν στις δραστηριότητές του ΕΚΝ διεθνώς, ενώ στη Κύπρο ο αριθμός κυμαίνεται στους 500-550.

(ΙΠ)