Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

05-02-2019 16:00

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας: «Η Ελληνική Γλώσσα είναι Ψυχή, είναι Φως...»

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού (η Διεύθυνση Δημοτικής Εκπαίδευσης-το Επαρχιακό Γραφείο Λάρνακας-Αμμοχώστου), με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας, διοργάνωσε εκδήλωση, με θέμα: «Η Ελληνική Γλώσσα είναι Ψυχή, είναι Φως...», η οποία πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα, 4 Φεβρουαρίου 2019, στο Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου.

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο του «Δεκαπενθημέρου Ελληνικής Γλώσσας», που, για τη φετινή χρονιά 2018-2019, αφορά στις 25 Ιανουαρίου μέχρι στις 9 Φεβρουαρίου 2019.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν  η Πρώτη Λειτουργός Εκπαίδευσης δρ Ειρήνη Χατζηλουκά-Μαυρή, ο Πρέσβυς της Ελλάδος στην Κύπρο κ. Ηλίας Φωτόπουλος  και ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού δρ Κώστας Χαμπιαούρης.

Ακολούθησε Καλλιτεχνικό Πρόγραμμα «Η Ελληνική Γλώσσα είναι Ψυχή, είναι Φως...», με αφηγήσεις, τραγούδια, απαγγελίες και χορούς, από παιδιά των Δημοτικών Σχολείων Αθηένου [(ΚΑ) και (ΚΒ)].

Η όλη εκδήλωση εντυπωσίασε τόσο για το περιεχόμενο όσο και για την ποιότητα του προγράμματος και απέσπασε τα θερμά συγχαρητήρια όλων των εκλεκτών προσκεκλημένων και παρευρισκόμενων.

(ΙΠ)