Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

06-02-2019 08:43

Επίσημη επίσκεψη του Έλληνα Αναπληρωτή Περιβάλλοντος και Ενέργειας στην Κύπρο στις 7 και 8 Φεβρουαρίου

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Ελλάδας, κ. Σωκράτης Φάμελλος, θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο στις 7 και 8 Φεβρουαρίου, κατόπιν πρόσκλησης του Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, κ. Κώστα Καδή. 

Ο κ. Φάμελλος φτάνει στην Κύπρο την Πέμπτη 7/2 και το απόγευμα της ίδιας μέρας θα συμμετάσχει μαζί με τον Κύπριο ομόλογό του σε εργαστήρι με θέμα «Διατήρηση της Βιοποικιλότητας και Διαχείριση του Δικτύου Natura 2000: Προκλήσεις και καλές πρακτικές σε Ελλάδα και Κύπρο».  Το εργαστήρι στοχεύει στην παρουσίαση καλών πρακτικών και στην ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών σε θέματα διαχείρισης και διατήρησης της φύσης.

Την Παρασκευή 8/2, οι δύο Υπουργοί θα έχουν κατ’ ιδίαν συνάντηση στο Υπουργείο Γεωργίας, ενώ στη συνέχεια οι αντιπροσωπείες των δύο χωρών θα παρακαθίσουν σε διαβουλεύσεις. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης θα συζητηθούν οι δυνατότητες ενδυνάμωσης της συνεργασίας των δύο χωρών σε θέματα όπως η διατήρηση του θαλάσσιου περιβάλλοντος, η διαχείριση των υδάτινων πόρων και η διαχείριση των στερεών και υγρών αποβλήτων.

Πριν την αναχώρηση του κ. Φάμελλου από την Κύπρο, ο κ. Καδής θα τον ξεναγήσει στην λίμνη της Ορόκλινης και τις Αλυκές Λάρνακας, που ανήκουν στο Δίκτυο Natura 2000 και αποτελούν δύο σημαντικούς υδροβιότοπους της χώρας.

(MAK)