Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

22-02-2019 14:32

Παρέμβαση του βουλευτή Στέφανου Στεφάνου στην 13η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Μεσογείου

Ολοκληρώνονται σήμερα στο Βελιγράδι οι εργασίες της 13ης Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Μεσογείου (ΚΣΜ), στην οποία συμμετέχει αντιπροσωπεία της Βουλής των Αντιπροσώπων, αποτελούμενη από τους κ.κ. Στέφανο Στεφάνου, Γιώργο Γεωργίου και Χρίστο Ορφανίδη. 

Τη Συνέλευση απασχόλησαν θέματα που άπτονται των τριών Μόνιμων Επιτροπών και αφορούν στις πολιτικές εξελίξεις στην περιοχή της Μεσογείου, την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, την προώθηση του εμπορίου και της επιχειρηματικότητας στην περιοχή, την εφαρμογή του Παγκόσμιου Συμφώνου για τη Μετανάστευση και τον ρόλο των κοινοβουλίων στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. 

Σε παρέμβασή του στο θέμα της μετανάστευσης, ο κ. Στεφάνου αναφέρθηκε στην τεράστια πίεση που δημιουργεί στα κράτη της Μεσογείου, περιλαμβανομένης και της Κύπρου, τα πρωτοφανή σε μέγεθος μεταναστευτικά ρεύματα και υπογράμμισε την ανάγκη πραγματικού διαμοιρασμού της ευθύνης όλων των χωρών για το θέμα των προσφύγων, χαιρετίζοντας την πρόσφατη Κοινή Δήλωση που υιοθετήθηκε στη Λευκωσία από τους ηγέτες των επτά Μεσογειακών Κρατών της ΕΕ. Ο κ. Στεφάνου τόνισε την ανάγκη για καταπολέμηση της ξενοφοβίας, του φασισμού και ρατσισμού και την προώθηση της κοινωνικής ενσωμάτωσης των μεταναστών, δημιουργώντας έτσι τις συνθήκες ειρήνης, προόδου και ευημερίας των λαών.

(ΜΛ/ΣΧ)