Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

14-03-2018 10:20

Η βουλευτής Στέλλα Κυριακίδου θα συμμετάσχει στις συνεδρίες του Προεδρείου, της Μόνιμης Επιτροπής και της Ad hoc Επιτροπής της ΚΣΣΕ

Η Επικεφαλής της Κυπριακής Αντιπροσωπίας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ) βουλευτής κα Στέλλα Κυριακίδου θα συμμετάσχει στις συνεδρίες του Προεδρείου της Συνέλευσης, της Μόνιμης Επιτροπής και της Ad hoc Επιτροπής για τον ρόλο και την αποστολή της ΚΣΣΕ, όπου συμμετέχουν εκπρόσωποι και των 47 χωρών μελών της Συνέλευσης και της οποίας η κα Κυριακίδου είναι Αντιπρόεδρος.

Οι συνεδρίες θα πραγματοποιηθούν στο Παρίσι, στις 15 και 16 Μαρτίου 2018. Την κα Κυριακίδου θα συνοδεύει ο Ανώτερος Λειτουργός Διεθνών Σχέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Πανίκος Πουργουρίδης.

Μεταξύ των θεμάτων που θα απασχολήσουν τις εν λόγω συνεδρίες, θα είναι το ψήφισμα για την προώθηση και ενδυνάμωση της διαφάνειας και της ακεραιότητας των μελών της ΚΣΣΕ, η επόμενη Ευρωπαϊκή Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων, το προσχέδιο ψηφίσματος για την ισότητα και κατά των διακρίσεων, καθώς και οι εισηγήσεις των 47 χωρών μελών της ΚΣΣΕ σε ό,τι αφορά στον τρόπο λειτουργίας της Συνέλευσης. Στο πλαίσιο αυτό, θα ανταλλαγούν επίσης απόψεις με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) κ. Guido Raimondi.

----------------------------
(ΕΑ)