Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

07-05-2019 11:06

Χαιρετισμός Επιτρόπου Εθελοντισμού και ΜΚΟ κ. Γιάννη Γιαννάκη σε συνέντευξη Τύπου για τον 3ο ετήσιο φιλανθρωπικό αγώνα ορεινού τρεξίματος

Η ανάληψη δράσεων και πρωτοβουλιών οι οποίες ενεργοποιούν τους πολίτες και στηρίζουν ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού είναι μια από τις σημαντικές δραστηριότητες του τομέα των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και της εθελοντικής προσφοράς. Για αυτό τον λόγο ο εθελοντισμός και οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις συμβάλλουν σημαντικά στην αντιμετώπιση οικονομικών, ανθρωπιστικών, περιβαλλοντικών  και άλλων προβλημάτων.

Είναι αξιέπαινο που η ομάδα εθελοντών, η κοινότητα Αγίου Θεοδώρου Σολέας, για τρίτη συνεχή χρονιά,  ανέλαβαν αυτή την πρωτοβουλία: τη διοργάνωση του ανθρωπιστικού αγώνα ορεινού τρεξίματος προς στήριξη του Παγκύπριου Συνδέσμου  Καρκινοπαθών και Φίλων (ΠΑΣΥΚΑΦ), συνδυάζοντας την άθληση, τον εθελοντισμό και τον ανθρωπισμό.  Τρεις σημαντικές λέξεις, οι οποίες πρεσβεύουν τις ίδιες αξίες. Αξίες που τόσο ανάγκη έχει η κοινωνία μας.

Η επιλογή στήριξης του ΠΑΣΥΚΑΦ, οργάνωσης η οποία διαχρονικά στηρίζει τους καρκινοπαθείς συνανθρώπους μας, δίδει πρόσθετη αξία στη διοργάνωση. Τα έσοδα από τον αγώνα θα δοθούν στον ΠΑΣΥΚΑΦ, ο οποίος με τη σειρά του εφαρμόζει προγράμματα στήριξης των συνανθρώπων μας, οι οποίοι δίνουν τη μάχη για τη ζωή και των οικογενειών τους.

Ενθαρρύνω όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν μαζικά σε αυτήν την πρωτοβουλία, μέσω της οποίας θα ψυχαγωγηθούν στο όμορφο δάσος της Σολέας, συνδυάζοντας την άθληση και την προσφορά.

Θα ήθελα να εκφράσω την ικανοποίησή μου προς την ομάδα εθελοντών, την κοινότητα του Αγίου Θεοδώρου Σολέας, τους υποστηρικτές και χορηγούς, για την πρωτοποριακή πρωτοβουλία τους και να σας ευχαριστήσω που με επιλέξατε να θέσω  υπό την αιγίδα μου τον φιλανθρωπικό αγώνα ορεινού τρεξίματος. Ευχαριστώ ,για ακόμη μία φορά, τον ΠΑΣΥΚΑΦ για τη στενή συνεργασία μας και τον συγχαίρω για το πολυδιάστατο έργο του.  

(ΜΛ)