Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

07-05-2019 12:16

Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής με αντιπροσωπεία της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης και Περιφερειακής Ανάπτυξης της Βουλής των Αντιπροσώπων της Τσεχίας

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Δημήτρης Συλλούρης δέχθηκε την Τρίτη 7 Μαΐου 2019 αντιπροσωπεία της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης και Περιφερειακής Ανάπτυξης της Βουλής των Αντιπροσώπων της Τσεχίας, στο πλαίσιο τριήμερης επίσκεψής της στην Κύπρο.

Της αντιπροσωπείας ηγείται ο Πρόεδρος της Επιτροπής δρ Ivan Bartoš και σε αυτή συμμετέχουν οι βουλευτές-μέλη της: Jiří Kohoutek (Αντιπρόεδρος), Milan Pour και Jan Kubík.

Ο Πρόεδρος της Βουλής εξήρε τις πολύ καλές σχέσεις που συνδέουν διαχρονικά τις δύο χώρες, επαναβεβαιώνοντας τη βούλησή του για περαιτέρω αναβάθμισή τους προς όφελος των λαών τους. Αναφερόμενος στην παρούσα φάση του Κυπριακού, ο Πρόεδρος της Βουλής στηλίτευσε την πάγια αδιαλλαξία της Τουρκίας, και καυτηρίασε τις τουρκικές παραβιάσεις στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας και τη στάση δύο μέτρων και δύο σταθμών που τηρεί η διεθνής κοινότητα μεταξύ αρχών και συμφερόντων.

Στη συνέχεια, η συζήτηση επικεντρώθηκε σε θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης του Τσεχικού Κοινοβουλίου. Ο κ. Συλλούρης ενημέρωσε για τον τρόπο λειτουργίας της Βουλής των Αντιπροσώπων, για τις πρωτοβουλίες που αναλήφθηκαν πρόσφατα και τις μεταρρυθμίσεις που υλοποιούνται για τον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας και τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας του Σώματος σε ό,τι αφορά, μεταξύ άλλων, στον κοινοβουλευτικό έλεγχο, στη συμβολή της Βουλής στον πολιτικό και κοινωνικό γίγνεσθαι, στη διαφάνεια και στην ενθάρρυνση της ενεργού συμμετοχής των πολιτών στα κοινά, καθώς και στην τεχνολογική και ψηφιακή αναβάθμιση των διαδικασιών του Κοινοβουλίου.

Μιλώντας για τη διεύρυνση της δράσης της Βουλής σε θέματα κοινοβουλευτικής διπλωματίας, ο κ. Συλλούρης αναφέρθηκε στον γεφυροποιό ρόλο που η Κύπρος μπορεί να διαδραματίσει στην ευρύτερη περιοχή της, με στόχο την ειρήνη, τη σταθερότητα και την ευημερία των λαών της περιοχής, επισημαίνοντας ιδιαίτερα τις πρωτοβουλίες της Βουλής των Αντιπροσώπων για περιφερειακή συνεργασία.

Την αντιπροσωπεία συνόδευαν η Πρέσβης της Τσεχίας στην Κύπρο κα Helena Bambasova και υπηρεσιακοί παράγοντες.

(ΜΛ)