Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

07-05-2019 18:09

21oς Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ανάγνωσης Παιδικού Λογοτεχνικού Βιβλίου «ΒΙΒΛΙΟΔΡΟΜΙΕΣ 2019»

Η Διεύθυνση Δημοτικής Εκπαίδευσης ανακοινώνει τα ακόλουθα, σε σχέση με τη διεξαγωγή του διαγωνισμού «ΒΙΒΛΙΟΔΡΟΜΙΕΣ 2019»:

α)  Ο Διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 10 Μαΐου 2019, από τις 5:00 μ.μ. μέχρι τις 7:00 μ.μ.  Στον διαγωνισμό θα λάβουν μέρος μόνο τα παιδιά που έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή. 

β)  Στην Κύπρο θα λειτουργήσουν οκτώ εξεταστικά κέντρα, για 1101 παιδιά που δήλωσαν συμμετοχή.  Κάθε παιδί, ανάλογα με το σχολείο στο οποίο φοιτά, θα παρουσιαστεί στο εξεταστικό κέντρο που ορίζεται στον πίνακα που επισυνάπτεται (Παράρτημα).  Στον πίνακα φαίνεται, επίσης, ο συνολικός αριθμός παιδιών που δήλωσαν συμμετοχή, από κάθε σχολείο. 

γ) Η διάρκεια διεξαγωγής του Διαγωνισμού θα είναι δίωρη. Οι μαθητές/μαθήτριες καλό θα είναι να βρίσκονται στο εξεταστικό κέντρο 20 λεπτά νωρίτερα από την ώρα έναρξης και να έχουν μαζί τους μαύρο ή μπλε στιλό και σβηστήρι (δεν επιτρέπεται η χρήση μολυβιών και διορθωτικού υγρού).   Συστήνεται, επίσης, να έχουν μαζί τους νερό.

δ) Κατά τη διάρκεια του Διαγωνισμού, οι μαθητές/μαθήτριες θα έχουν τη δυνατότητα να κρατούν μαζί τους και να συμβουλεύονται τα λογοτεχνικά βιβλία στα οποία διαγωνίζονται.  Υπενθυμίζεται ότι επιτρέπονται σημειώσεις των ίδιων των παιδιών μέσα στα βιβλία ή σε χαρτάκια post-it μέσα στα βιβλία, αρκεί να είναι μικρής έκτασης. Τονίζεται ότι δεν επιτρέπεται να έχουν μαζί τους οποιεσδήποτε άλλες σημειώσεις.

ε) Τα μέλη των ομαδικών συμμετοχών θα έχουν τη δυνατότητα να συνεργάζονται χαμηλόφωνα μεταξύ τους. Θα απαντούν σε ένα, κοινό για όλα τα μέλη της ομάδας τους, εξεταστικό δοκίμιο.

στ) Δεν επιτρέπεται η αποχώρηση από την εξέταση νωρίτερα από τη μία ώρα (από την ακριβή ώρα έναρξης του Διαγωνισμού).

ζ) Η μεταφορά προς και από τα εξεταστικά κέντρα είναι ευθύνη των γονιών των παιδιών. 

η) Τα αποτελέσματα του Διαγωνισμού θα ανακοινωθούν τον Ιούλιο του 2019 και η τελετή βράβευσης θα πραγματοποιηθεί τον Δεκέμβριο του 2019. Στους/στις μαθητές/μαθήτριες ή στις ομάδες μαθητών/μαθητριών που θα διακριθούν θα απονεμηθούν βραβεία και τιμητικές διακρίσεις, ενώ όλοι οι Βιβλιοδρόμοι θα λάβουν αναμνηστικό έπαινο για τη συμμετοχή τους στον Διαγωνισμό.

Για οποιαδήποτε άλλη διευκρίνιση, μπορείτε να ανατρέξετε στο πλήρες κείμενο της Προκήρυξης των ΒΙΒΛΙΟΔΡΟΜΙΩΝ 2019 ή στη διεύθυνση www.geitonas.edu.gr . Επίσης, μπορείτε να επικοινωνείτε με τους υπεύθυνους του Διαγωνισμού στα Εκπαιδευτήρια ΓΕΙΤΟΝΑ, τηλ.: 210 96 56 200, fax: 210 96 55 920, e-mail: info@geitonas-school.gr ή με τη Δρα Δήμητρα Μέσσιου, Επιθεωρήτρια Δημοτικής Εκπαίδευσης, στο τηλέφωνο 22800789 (ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση dmessiou@schools.ac.cy).

____________

ΙΠ/ΣΧ