Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

07-05-2019 19:53

Χαιρετισμός του Επιτρόπου Προεδρίας κ Φώτη Φωτίου σε εκδήλωση της AHEPA

Είναι με ιδιαίτερη χαρά και τιμή που σας καλωσορίζω για ακόμη μια φορά στην Κύπρο, εδώ στο Προεδρικό Μέγαρο σε αυτή την ιδιαίτερη και σημαντική εκδήλωση.

Δράττομαι της ευκαιρίας να σας ευχαριστήσω για την συνεργασία σε θέματα Διασποράς και να σας συγχαρώ για το πολυεπίπεδο εξαιρετικό έργο που επιτελείται. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους εσάς που με την παρουσία σας εδώ στηρίζετε την ενίσχυση του έργου της AHEPA.

Σήμερα είναι μια ξεχωριστή μέρα. Τιμάται εδώ στο Προεδρικό Μέγαρο της Κύπρου ένα από τα πιο διακεκριμένα στελέχη της ομογένειάς μας. Ένας από τους πιο μεγάλους συμπαραστάτες και φίλους μας στις Ηνωμένες Πολιτείες, και όχι μόνον, ο συναγωνιστής, ο πατριώτης, ο άνθρωπος, ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Συντονιστικής Επιτροπής Κυπριακού Αγώνα (ΠΣΕΚΑ) και Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Αμερικής, ο κ.Φίλιπ Κρίστοφερ.

Τα μέλη του Ύπατου Συμβουλίου της AHEPA θα του απονείμουν σήμερα το βραβείο «Σωκράτης», το οποίο αποτελεί τη μεγαλύτερη τιμητική διάκριση της οργάνωσης.

Ιδιαίτερη και μεγάλη ασφαλώς η τιμή για τον Φίλιπ Κρίστοφερ. Και άξιος καθ’ όλα για να την αποδεχθεί. Τιμά δε, σημειώνω, και ο ίδιος, για μια ακόμη φορά, την Κύπρο με την επιλογή του η απονομή της διάκρισης αυτής να πραγματοποιηθεί στην Κύπρο, και, μάλιστα, εδώ στο Προεδρικό Μέγαρο, που με τον εμβληματικό του χαρακτήρα εκπέμπει σε όλους το μήνυμα της αγωνιστικότητας για την προάσπιση της ελευθερίας, της ανεξαρτησίας και της κυριαρχίας της Κυπριακής Δημοκρατίας. Για τη δικαίωση των πολύχρονων αγώνων του λαού μας, όπως είναι το όραμα για το οποίο αγωνίζεται, όραμα που διέκρινε και τους αγαπημένους του γονείς Νίκο και Ελένη Χριστοφίδη, οι οποίοι έφυγαν από τη ζωή πρόσφυγες στην Αμερική, έχοντας την Κερύνεια στις καρδιές τους.

Σε ένδειξη αναγνώρισης από την Πολιτεία της ανεκτίμητης προσφοράς του, ο Φίλιπ Κρίστοφερ τιμήθηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας το 2016 με το μετάλλιο Εξαίρετης Προσφοράς.

Η συγκίνηση που είναι διάχυτη σε όλους μας δεν μπορεί να αποκρυβεί, ιδιαίτερα όταν εκφράζεται η σημαντικότητα της στιγμής. Και είναι, θα έλεγα, μια στιγμή που περικλείει οράματα και στόχους που δεν μπορούν να παραγνωριστούν στον λόγο του δικού μου σύντομου, έστω, καλωσορίσματος.

Διότι, δεν είναι μόνο ο χαρακτήρας και ο στόχος της εκδήλωσης. Είναι και η πολυσήμαντη παρουσία της ηγεσίας της μεγάλης Ελληνοαμερικανικής οργάνωσης, της AHEPA, καθώς και αρκετών άλλων επιφανών στελεχών της ομογένειας μας που, μαζί, συνθέτουν και συναποτελούν τη τεράστια εκείνη ηθική δύναμη η οποία συνεχώς και αδιάλειπτα στηρίζει τις προσπάθειες σε κάθε πτυχή του αγώνα μας:

Στο Κυπριακό, στο θέμα των αγνοουμένων μας, στην προώθηση του γεωστρατηγικού και γεωπολιτικού νέου ρόλου της Κύπρου στην περιοχή μας, στην αντιμετώπιση των προκλήσεων που είναι απέναντι μας, καθώς, ακόμη, και στην πάρα πέρα βελτίωση και εμβάθυνση των σχέσεων μας με τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Παράλληλα, σημαντική είναι η στήριξη της AHEPA στην Εθνική Στρατηγική μας για τη Διασπορά συμβάλλοντας έτσι στην προώθηση κοινών στόχων και συλλογικών συμφερόντων σε σημαντικά κέντρα λήψης αποφάσεων στο εξωτερικό.

Η AHEPA, συνεισφέρει σημαντικά στην παροχή κάθε βοήθειας στον Ελληνισμό. Είναι πάντα στο πλευρό της Κύπρου και της Ελλάδας.

Εξέχοντα στελέχη της ομογένειας μας στις ΗΠΑ, αδελφοί ΑΧΕΠΑΝΣ,

Σας καλωσορίζω ιδιαιτέρως θερμά, με τη βεβαιότητα ότι η στιγμή αυτή θα προσθέσει ακόμη περισσότερα στα πολλά εκείνα που μας συνδέουν στην κοινή μας πορεία για το μέλλον. Σας ευχαριστώ για τη συνεργασία.  Σας συγχαίρω για την αποψινή πρωτοβουλία, γιατί τα καθαρά έσοδα της εκδήλωσης θα δοθούν για την ενίσχυση του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου, το ερευνητικό στολίδι της Κύπρου μας και αυτό σας τιμά.

Κλείνοντας, εκφράζω τις θερμές μου ευχαριστίες για την αγαστή συνεργασία με την AHEPA Κύπρου και, ιδιαίτερα, τον Ύπατο Κυβερνήτη της AHEPA Ευρώπης, κ. Φάνο Πιτιρή για τη στήριξή του, αλλά και τους αδελφούς των τμημάτων AHEPA Γ. Παρασκευαΐδη και Φ. Φωτιάδη που συνδιοργανώνουν απόψε την όμορφη αυτή φιλανθρωπική εκδήλωση.

Αγαπητέ κ. Κρίστοφερ,

Οι λέξεις δεν μπορούν πάντα να περιγράψουν την εκτίμηση και την ευγνωμοσύνη μας για ένα άνθρωπο. Σε συγχαίρουμε και σε ευχαριστούμε.

(ΑΜ/ΣΧ)