Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

09-05-2019 23:12

Ομιλία Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κας Βασιλικής Αναστασιάδου στο Limassol Boat Show

Είναι με μεγάλη χαρά που βρίσκομαι σήμερα μαζί σας με την ευκαιρία της ετήσιας πλέον γιορτής της θάλασσας, καθώς το LimassolBoatShow, το οποίο πραγματοποιείται για 5η συνεχόμενη χρονιά, έχει αναντίλεκτα καταστεί, θεσμός.

Μια έκθεση, η οποία θα αποτελέσει και φέτος σημείο αναφοράς για τους λάτρεις της θάλασσας και τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε αυτή,  καθώς  για το επόμενο τετραήμερο, 120 εκθέτες από δέκα χώρες, θα παρουσιάσουν ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει στον τομέα σκαφών αναψυχής, θαλάσσιων αθλημάτων, ψυχαγωγικής αλιείας, κατάδυσης και άλλων υπηρεσιών του κλάδου.

Συγχαίρω τους διοργανωτές της έκθεσης και την Οργανωτική Επιτροπή, η οποία επιτέλεσε μια πολύ αξιόλογη και σοβαρή δουλειά και τους αξίζει ο έπαινος όλων μας. Συγχαίρω επίσης τους χορηγούς και τους υποστηρικτές του LimassolBoatShow, οι οποίοι συμβάλλουν στην προβολή και στην αναβάθμιση του θαλάσσιου τουριστικού προϊόντος στη χώρα μας.

Συγχαρητήρια, πάνω από όλα, για το γεγονός ότι φέρνετε κοντά ανθρώπους από ολόκληρο το νησί μας και όχι μόνο, οι οποίοι επιχειρούν αλλά και μοιράζονται την ίδια αγάπη για τη θάλασσα, το σκάφος, την αλιεία και την κατάδυση. Το Limassol Boat Show, άλλωστε, πέραν από τον εμπορικό του χαρακτήρα, θα προσφέρει εκπαιδευτικές δραστηριότητες και διασκέδαση για όλη την οικογένεια. Πρέπει δε να επισημάνω ότι μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση το γεγονός ότι, η φετινή έκθεση θα έχει και Ολυμπιακό άρωμα, καθώς με τη βοήθεια του Ναυτικού ομίλου Λεμεσού, μικροί και μεγάλοι, θα  μπορούν να παρακολουθήσουν ή ακόμη και να συμμετέχουν, σε διάφορα ολυμπιακά αθλήματα.

Θέλω επίσης να τονίσω ότι η πολιτεία οφείλει να στηρίζει κάθε μορφή τουρισμού, o οποίος άλλωστε αποτελεί ένα από τους κύριους αιμοδότες της οικονομίας του τόπου μας. Η Κύπρος ήταν και παραμένει, κορυφαίος τουριστικός προορισμός και αυτό είναι κάτι που οφείλουμε να διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού.

Κλείνοντας, σας ευχαριστώ θερμά για μια ακόμη φορά για την πρόσκλησή σας. Καλή τουριστική σεζόν σε όλους και να θυμάστε ότι για να μας προσέχει η θάλασσα πρέπει να τη σεβόμαστε.

( ΔΚ )