Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

11-05-2019 13:31

Ο βουλευτής Μ. Γιωργάλλας εκπροσώπησε τον Πρόεδρο της Βουλής στο Τακτικό Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας, στην Αθήνα

Ο βουλευτής Μιχάλης Γιωργάλλας εκπροσώπησε σήμερα τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Δημήτρη Συλλούρη στην τελετή έναρξης των εργασιών του 16ου Τακτικού Συνεδρίου της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΚΟΕ), στην Αθήνα. Ο κ. Γιωργάλλας απηύθυνε χαιρετισμό εκ μέρους του Προέδρου της Βουλής.

Στον χαιρετισμό, μεταξύ άλλων, εκφράστηκε η εκτίμηση της Βουλής για τη σημαντική στήριξη των κυπριακών οργανώσεων στον αγώνα για λύση του κυπριακού προβλήματος, καθώς και στην Κύπρο γενικότερα. Εκφράστηκε επίσης η ευγνωμοσύνη της Βουλής προς τη διαχρονική στήριξη της Ελλάδας. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε εξάλλου στις τελευταίες παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην Οικονομική Αποκλειστική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας, οι οποίες συνιστούν σοβαρότατη παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου, του διεθνούς δικαίου και του δικαίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και καθιστούν ακόμη δυσχερέστερη την επανέναρξη των συνομιλιών και την εξεύρεση λύσης.

Στον χαιρετισμό επαναβεβαιώθηκε, τέλος, η επιθυμία της Βουλής των Αντιπροσώπων για διατήρηση και περαιτέρω ενίσχυση του ανοικτού διαύλου επικοινωνίας με την ΟΚΟΕ για κάθε θέμα που απασχολεί τους Κύπριους που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα.

---------------------------------

(ΜΓ/ΕΙ)