Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

14-05-2019 11:50

Πρόγραμμα Παιδαγωγικού Ινστιτούτου για Ομογενείς Εκπαιδευτικούς 2019

Το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου, του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, διοργανώνει και φέτος το Πρόγραμμα Επιμόρφωσης, για Ομογενείς εκπαιδευτικούς. Στο Πρόγραμμα  αυτό συμμετέχουν φέτος, μετά από αίτηση την οποία υπέβαλαν, εκπαιδευτικοί από την Ουκρανία και από το Αζερμπαϊτζάν. Το Πρόγραμμα διαρκεί από τις 10 Μαΐου μέχρι και τις 12  Ιουλίου του 2019.

Το συγκεκριμένο Πρόγραμμα αποτελεί προσφορά του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού στον Ελληνισμό της Διασποράς. Βασικός στόχος του Προγράμματος είναι να βοηθήσει τους εκπαιδευτικούς να εμβαθύνουν με συστηματικό τρόπο στους κανόνες λειτουργίας της ελληνικής γλώσσας και να αποκτήσουν περισσότερες γνώσεις και δεξιότητες διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας ως δεύτερης/ξένης. Παράλληλα, αποσκοπεί στη γνωριμία με πτυχές της ελληνικής και κυπριακής ιστορίας και του ελληνικού πολιτισμού. Τα σεμινάρια άρχισαν στις 10 Μαΐου με επαναληπτικά μαθήματα καθώς και με διαγνωστικό δοκίμιο αξιολόγησης της ελληνομάθειας των Ομογενών Εκπαιδευτικών και συνεχίζονται με σειρά σεμιναρίων καθημερινά στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο. 

Το Πρόγραμμα των σεμιναρίων συμπληρώνεται με επισκέψεις σε αρχαιολογικούς και ιστορικούς χώρους, μουσεία και μοναστήρια της Κύπρου, σε μια προσπάθεια να αποκτήσουν οι συμμετέχουσες μια βιωματική γνώση και εμπειρία από το νησί.

(ΙΠ)