Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

28-06-2019 12:40

Ο Πρόεδρος της Βουλής δέχθηκε τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών, Άμυνας και Ενόπλων Δυνάμεων της Γαλλικής Γερουσίας

O Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Δημήτρης Συλλούρης δέχθηκε σήμερα τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών, Άμυνας και Ενόπλων Δυνάμεων της Γαλλικής Γερουσίας κ. Christian Cambon, ο οποίος πραγματοποιεί τριήμερη επίσκεψη στην Κύπρο, κατόπιν σχετικής πρόσκλησης της Βουλής. Τον κ. Cambon συνόδευαν στη συνάντηση ο Πρέσβης της Γαλλίας στην Κύπρο κ. René Troccaz, ο Πρώτος Σύμβουλος της Πρεσβείας κ. Jacques Lajoie και η Διευθύντρια του Γραφείου του Γερουσιαστή κα Caroline Boichot.

Ο Πρόεδρος της Βουλής, καλωσορίζοντας τον κ. Cambon εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την επίσκεψη του Γάλλου Γερουσιαστή, υπογραμμίζοντας ότι αυτή λαμβάνει χώρα σε μια καίρια χρονική στιγμή και υποδηλώνει τη στήριξη της Γαλλίας προς την Κύπρο.

Ο κ. Cambon από πλευράς του, υποστήριξε πλήρως τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη. Επαναβεβαίωσε επίσης τη στήριξη της χώρας του σε δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού, θέση η οποία είναι διαχρονική και βασίζεται στις αρχές του διεθνούς δικαίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μεταφέροντας τους χαιρετισμούς του Προέδρου της Γαλλικής Γερουσίας, ο κ. Cambon τόνισε την σημασία της περαιτέρω ενδυνάμωσης των κοινοβουλευτικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, μέσω συχνότερων ανταλλαγών. Συμφωνήθηκε εκατέρωθεν όπως αυτό αποτελέσει προτεραιότητα στο εγγύς μέλλον.

Οι κ.κ. Συλλούρης και Cambon αντάλλαξαν επίσης απόψεις για τις πρόσφατες εξελίξεις σε σχέση με το Κυπριακό, τις γενικότερες διμερείς σχέσεις, όπως και για περιφερειακά και διεθνή θέματα επικαιρότητας.

(ΜΓ)